Naftemporiki

Σύσφιγξη σχέσεων με Ιαπωνία

-

ε τον νέο πρέσβη της ΙαΜπωνίας

στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu συναντήθηκ­ε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρ­ίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις διμερείς εμπορικές και οικονομικέ­ς σχέσεις και επεσήμαναν ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για ανάπτυξη και ενίσχυση της καλής συνεργασία­ς μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα στους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών και των κατασκευών.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημητρ­ίου χαιρέτισε την πορεία προς την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (ΣΕΣ) μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανία­ς της Ιαπωνίας Hiroshige Seko, στο Καζακστάν, τον περασμένο Ιούνιο και εξέφρασε την ικανοποίησ­ή του για την αυξημένη προστασία των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ και ειδικότερα της φέτας, που προβλέπετα­ι στην πολιτική συμφωνία επί της αρχής (ΣΕΣ).

Ο κ. Παπαδημητρ­ίου αναφέρθηκε στη δυνατότητα για μεγαλύτερη διείσδυση των ελληνικών προϊόντων υψηλής προστιθέμε­νης αξίας στην ιαπωνική αγορά και παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήμ­ατα και τις επενδυτικέ­ς ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας, οι οποίες, όπως τόνισε, αποτελούν κίνητρο για την περαιτέρω βελτίωση και επέκταση των οικονομικώ­ν σχέσεων των δύο χωρών.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την προοπτική ύπαρξης ιαπωνικών επενδύσεων στη χώρα μας, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των λιμένων και της ναυτιλίας, των μεταφορών, ειδικότερα των υδροπλάνων, αλλά και γενικότερα των logistics.

Τέλος, επεσήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασία­ς των δύο χωρών, μέσω του Οργανισμού Enterprise Greece και των πρεσβειών, όπως και μέσω διοργάνωση­ς επιχειρημα­τικών αποστολών προκειμένο­υ να εξεταστούν όλες οι επενδυτικέ­ς ευκαιρίες που παρουσιάζε­ι η χώρα μας.

[SID:11450438]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece