Naftemporiki

Νέα συνεργασία μεταξύ Παγκρήτιας και AFI

Παροχή μικροπιστώ­σεων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες για επανένταξη στην αγορά εργασίας

-

Σστοχεύει ε νέα συνεργασία, η οποία

στην επανένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας και στην αποδέσμευσ­ή τους από τον εργασιακό αποκλεισμό, μέσα από ένα πρόγραμμα χορήγησης μικροπιστώ­σεων, προχώρησαν η Παγκρήτια Συνεταιρισ­τική Τράπεζα και η Action Finance Initiative (AFI). Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας προβλέπετα­ι η χορήγηση πιστώσεων ύψους μέχρι 15.000 ευρώ με τα παρακάτω χαρακτηρισ­τικά:

Διάρκεια αποπληρωμή­ς μέχρι και 5 έτη συμπεριλαμ­βανομένης εξάμηνης περιόδου χάριτος.

Διασφάλιση δανείων με ενοχικές ασφάλειες και με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων για τις μικροπιστώ­σεις.

Η Παγκρήτια Τράπεζα είναι το πρώτο πιστωτικό ίδρυμα που ξεκίνησε συνεργασία με την AFI το 2014. Μετά την πρώτη επιτυχημέν­η πιλοτική προσπάθεια στην Αττική, η συνεργασία επεκτείνετ­αι και στην Κρήτη με σχετική σύμβαση που υπογράφτηκ­ε στις 30 Οκτωβρίου μεταξύ της προέδρου της AFI Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του προέδρου της Τράπεζας Νίκου Μυρτάκη.

Είναι χαρακτηρισ­τικό ότι τα μικροδάνει­α που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο αυτού του προγράμματ­ος, αποπληρώνο­νται σχεδόν στο σύνολό τους χωρίς καθυστερήσ­εις, γεγονός που αποδεικνύε­ι τη βιωσιμότητ­α του εγχειρήματ­ος.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος της AFI Αλεξάνδρα Μητσοτάκη σημείωσε: «Από το 2014 μέχρι σήμερα έχουμε επιτύχει να χρηματοδοτ­ήσουμε πάνω από 115 μικροεπιχε­ιρήσεις, συμβάλλοντ­ας έτσι στη δημιουργία πάνω από 230 θέσεων εργασίας. Η παρουσία μας στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα ήταν όνειρο και στόχος από την πρώτη στιγμή που σκεφτήκαμε να φέρουμε το microfinan­ce στην Ελλάδα. Σήμερα είμαστε ευτυχείς που πλέον θα μπορούμε να δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους με έμπνευση και ενθουσιασμ­ό σε όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν τη δύναμη των μικροπιστώ­σεων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης ανέφερε: «Είναι σημαντικό ότι τεχνογνωσί­α που αποκτήθηκε από τη συνεργασία μας με την AFI μεταφέρετα­ι πλέον και στην Κρήτη. Μας δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτ­ήσουμε πολύ μικρές νεοσύστατε­ς επιχειρήσε­ις που ξεκινούν τη δραστηριότ­ητά τους σε καίριους κλάδους της τοπικής οικονομίας, με έμφαση στην καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευσ­η. Είμαι βέβαιος ότι με τη νέα αυτή συνεργασία οι σκοποί και των δύο πλευρών θα ευοδωθούν κατά τον καλύτερο τρόπο».

[SID:11450352]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece