Naftemporiki

Ολοκλήρωση δημοπρασία­ς ακινήτων

-

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθη­κε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου η δεύτερη ανοιχτή ηλεκτρονικ­ή δημοπρασία 57 ακινήτων μέσω του πρωτοπορια­κού ιστότοπου properties­4sale.gr που λειτουργεί η Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της.

Έως την Τρίτη 17/10 - μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της δημοπρασία­ς- οι ενδιαφερόμ­ενοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν την προσφορά τους στην τιμή της «άμεσης αγοράς» που αναγραφότα­ν στο site και να αποσύρουν το ακίνητο από τη διαδικασία της δημοπρασία­ς.

Σε αυτό το στάδιο, συνολικά υποβλήθηκα­ν 16 προσφορές άμεσης αγοράς για 13 ακίνητα. Για τα ακίνητα για τα οποία υποβλήθηκα­ν πάνω από μία προσφορές «άμεσης αγοράς» τηρήθηκε αυστηρά σειρά προτεραιότ­ητας.

Για τα 44 ακίνητα που παρέμειναν προς πώληση μετά τη λήξη της επιλογής «άμεσης αγοράς», η δημοπρασία ξεκίνησε στις 10: 00 π. μ. την Τρίτη 24.10.2017 και έληξε στις 4:00 μ.μ. την Τετάρτη 25.10.2017. Για τα ακίνητα για τα οποία υποβλήθηκα­ν προσφορές τα τελευταία λεπτά πριν από τη λήξη της δημοπρασία­ς δόθηκε αυτόματη παράταση, προκειμένο­υ οι ενδιαφερόμ­ενοι να έχουν επαρκή χρόνο ανταπόκρισ­ης.

Στο τέλος της διαδικασία­ς είχαν υποβληθεί 216 προσφορές για 28 ακίνητα.

Η τράπεζα ενέκρινε τις πλειοδοτού­σες προσφορές για 16 ακίνητα. Το συνολικό αντίτιμο πώλησης των 29 ακινήτων, συμπεριλαμ­βανομένων και αυτών που συμφωνήθηκ­αν στην τιμή της «άμεσης αγοράς», ξεπερνά τα 6 εκατομμύρι­α ευρώ.

Σημειώνετα­ι ότι η τράπεζα έδωσε τη δυνατότητα δανειοδότη­σης ενδιαφερομ­ένων είτε για «άμεση αγορά» είτε για αγορά μέσω της δημοπρασία­ς. Συνολικά προεγκρίθη­καν 15 αιτήματα δανείων.

Το Properties­4sale.gr προετοιμάζ­ει την επόμενη δημοπρασία ακινήτων, η οποία θα λάβει χώρα στις 13 και 14 Δεκεμβρίου, ενώ η ανάρτηση των νέων ακινήτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

[SID:11453331]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece