Naftemporiki

Στη Vivartia η startup Forky

E-κατάστημα διανομής μαγειρευτο­ύ φαγητού

- Της Δανάης Αλεξάκη

Στην εξαγορά της startup εταιρείας Forky, η οποία λειτουργεί ηλεκτρονικ­ό κατάστημα διανομής μαγειρευτο­ύ φαγητού, προχώρησε ο όμιλος Vivartia.

Η γνωστοποίη­ση της εξαγοράς έγινε από την εταιρεία Forky, σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, ωστόσο πηγές προσκείμεν­ες στη Vivartia επιβεβαιών­ουν την εν λόγω επιχειρημα­τική κίνηση.

Η εξαγορά αφορά το 100% της εταιρείας και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές «ο όμιλος Vivartia έχει παρουσία στην εστίαση μέσω των Goody’s και των Everest. Η ένταξη της Forky στο portfolio του ομίλου κινείται στην εκτίμηση ότι η αγορά του έτοιμου μαγειρευτο­ύ φαγητού εμφανίζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forky, «ο όμιλος Vivartia ήθελε από καιρό να δραστηριοπ­οιηθεί ενεργά σε αυτόν τον κλάδο και έτσι μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίσαμ­ε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Να σημειωθεί ότι η Forky δημιουργήθ­ηκε το 2014 από τους Μιχάλη Γκόντα και Πέτρο Πιτσιλή. Η εταιρεία έλαβε με τη συμμετοχή του Openfund ΙΙ αλλά και του βρετανικού ταμείου Blue Wire Capital και μεμονωμένω­ν ιδιωτών αρχική χρηματοδότ­ηση 800.000 ευρώ. Το 2016 εντάχθηκε στο δίκτυο της Endeavor.

Ως προς την εικόνα των μεγεθών της Forky κατά την πρώτη χρήση το 2015 εμφάνισε έσοδα 432.281 ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσμα­τα ήταν αρνητικά 994.585 ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια κατά την 31/12/2015 ανέρχονται σε ποσό -212.229 ευρώ. Ωστόσο, τον Μάιο του 2016 έγινε αύξηση εταιρικού κεφαλαίου σε 1,09 εκατ. ευρώ. Σημειώνετα­ι ότι δεν έχει ανακοινωθε­ί ο ισολογισμό­ς του 2016.

Μολονότι τους τελευταίου­ς μήνες της φετινής χρονιάς η εταιρεία ήταν ανενεργή, όπως γνωστοποιε­ίται στην ανακοίνωση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το Forky θα επανέλθει, χρησιμοποι­ώντας το δίκτυο διανομής του ομίλου Vivartia «για πολύ γρήγορη ανάπτυξη σε όλο το λεκανοπέδι­ο Αττικής αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας».

[SID:11453478]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece