Naftemporiki

Χωρίς τον Μανωλά στο Ζάγκρεμπ

Ποινή από τη FIFA πριν τα πλέι οφ με την Κροατία

-

Απόφαση - σοκ από τη FIFA για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρο­υ εν όψει των μπαράζ με την Κροατία για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Η παγκόσμια συνομοσπον­δία επέβαλε αυστηρή ποινή αποκλεισμο­ύ μίας αγωνιστική­ς στον Κώστα Μανωλά, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο ματς με τους Κροάτες την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ. Ο 26χρονος αμυντικός τιμωρήθηκε για παραβίαση των αρχών του fair play στον εκτός έδρας αγώνα με την Κύπρο, καθώς το πειθαρχικό όργανο της FIFA έκρινε ότι έκανε εσκεμμένα καθυστερήσ­εις στα τελευταία λεπτά προκειμένο­υ να συμπληρώσε­ι κίτρινες κάρτες και να εκτίσει την προβλεπόμε­νη ποινή στην αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ για την τελευταία αγωνιστική των προκριματι­κών. Σημειώνετα­ι ότι η απόφαση της FIFA δεν είναι εφέσιμη.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο ομοσπονδια­κός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε είχε αποφασίσει να συμπεριλάβ­ει στην αποστολή για το Ζάγκρεμπ τον κεντρικό αμυντικό της Ρόμα, παρότι ταλαιπωρήθ­ηκε πρόσφατα από θλάση στον προσαγωγό. Στην αποστολή, πάντως, συμπεριλήφ­θηκε ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας βρίσκεται μεταξύ των «εκλεκτών» που ανακοινώθη­καν χθες και θα κάνει αγώνα δρόμου προκειμένο­υν να ξεπεράσει την θλάση στον δικέφαλο που τον ταλαιπωρεί ώστε να είναι «ετοιμοπόλε­μος» την προσεχή Πέμπτη. Ο 32χρονος άσος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του στον αγώνα του Ζάγκρεμπ θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Εκτός αποστολής έμειναν, επίσης, ο ανέτοιμος Τάσος Δώνης, ο οποίος αντιμετωπί­ζει πρόβλημα τραυματισμ­ού στον αριστερό ώμο, αλλά και ο φορμαρισμέ­νος αμυντικός της ΑΕΚ Μιχάλης Μπακάκης. Στη θέση του άτυχου Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος υπεβλήθη μέσα στην εβδομάδα σε επέμβαση αποκατάστα­σης ρήξης χιαστών και θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν, κλήθηκε ο Δημήτρης Πέλκας του ΠΑΟΚ. Την αποστολή της Εθνικής αποτελούν οι: Καρνέζης, Καπίνο, Ανέστης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Παπασταθόπ­ουλος, Παπαδόπουλ­ος, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Λυκογιάννη­ς, Μανιάτης, Τζιόλης, Κουρμπέλης, Πέλκας, Ζέκα, Φορτούνης, Μπακασέτας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου, Χριστοδουλ­όπουλος, Βέλλιος, Γιαννιώτας και Διαμαντάκο­ς.

[SID:11455807]

 ??  ?? Με ποινή μίας αγωνιστική­ς για παραβίαση των αρχών του fair play στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κύπρο τιμώρησε χθες η FIFA τον Κώστα Μανωλά (αριστερά με το Νο 4).
Με ποινή μίας αγωνιστική­ς για παραβίαση των αρχών του fair play στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κύπρο τιμώρησε χθες η FIFA τον Κώστα Μανωλά (αριστερά με το Νο 4).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece