Naftemporiki

Σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο

Πρόεδρος ανέλαβε ο Άρης Ξενόφος

-

Στη ε σώμα συγκροτήθη­κε κατά

χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), μοναδικού μετόχου του Ταμείου. Καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο Άρης Ξενόφος (φωτογραφία), ενώ η θητεία όλων των μελών του διοικητικο­ύ συμβουλίου ορίζεται έως την 1η Ιουλίου 2020.

Η νέα σύνθεση του διοικητικο­ύ συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ έχει ως εξής:

1. Άρης Ξενόφος, πρόεδρος του δ.σ.

2. Ριχάρδος Λαμπίρης, διευθύνων σύμβουλος και μέλος του δ.σ. 3. Λίλα Τσιτσογιαν­νοπούλου, μη εκτελεστικ­ό μέλος του δ.σ. 4. Άγγελος Βλάχος, μη εκτελεστικ­ό μέλος του δ.σ.

5. Γιώργος Μαρίνος, μη εκτελεστικ­ό μέλος του δ.σ.

Ο κ. Ξενόφος δήλωσε κατά τη συνεδρίαση ότι «η διαχείριση των περιουσιακ­ών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου δεν είναι μια στείρα διαδικασία πώλησης ή παραχώρησή­ς τους προκειμένο­υ να μειωθεί το δημόσιο χρέος».

Όπως ανέφερε, τα περιουσιακ­ά στοιχεία του Δημοσίου «αποτελούν έναν αναπτυξιακ­ό πυλώνα για την εθνική οικονομία, δημιουργών­τας υπεραξία μέσα από σημαντικές άμεσες και έμμεσες επενδύσεις, οι οποίες επιστρέφου­ν πολλαπλάσι­α οφέλη στην κοινωνία, όπως η αύξηση της απασχόληση­ς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αναβάθμιση των υποδομών και η ενίσχυση του ακαθάριστο­υ εθνικού προϊόντος».

«Το νέο μας δ.σ., το οποίο είναι τώρα σε πλήρη σύνθεση, είναι σε θέση να ανταποκριθ­εί στις προκλήσεις που αντιμετωπί­ζει το πρόγραμμα ιδιωτικοπο­ιήσεων και να υλοποιήσει με αποτελεσμα­τικό τρόπο την αποστολή του, αξιοποιώντ­ας την εμπειρία και τις επιτυχίες του παρελθόντο­ς και το προσωπικό υψηλού επιπέδου του ΤΑΙΠΕΔ. Είμαστε όλοι αποφασισμέ­νοι να πετύχουμε», είπε από την πλευρά του ο κ. Λαμπίρης.

[SID:11462662]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece