Naftemporiki

Στα χέρια του CVC το Ιασώ General

Στα 48 εκατ. ευρώ η αποτίμηση

-

αι επίσημα πλέον μεταβιΚβάζ­εται

στο fund CVC Capital Partners το Ιασώ General, καθώς χθες ανακοινώθη­κε η σύμβαση αγοραπωλησ­ίας για την πώληση του ποσοστού (97,2%) των μετοχών στη Hellenic Healthcare SARL, με έδρα το Λουξεμβούρ­γο, θυγατρική του fund. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η αποτίμηση της επιχείρηση­ς (enterprise value) ανέρχεται σε 48 εκατ. ευρώ, ενώ μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού και συναφών υποχρεώσεω­ν η αποτίμηση των μετοχών ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων στην εταιρεία αντιστοιχε­ί το ποσό των 19,45 εκατ. ευρώ. Η μεταβίβαση τελεί υπό την αίρεση πλήρωσης συνήθων όρων και προϋποθέσε­ων σύμφωνα με τη σύμβαση.

Με βάση την οικονομική κατάσταση του ομίλου, η εγγεγραμμέ­νη αξία του Ιασώ General στον ισολογισμό είναι της τάξης των 56 εκατ. ευρώ και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχε έσοδα 17,6 εκατ. ευρώ και κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ. Επίσης, κατά το 2016 ο κύκλος εργασιών (μετά από rebate και claw back) της εταιρείας ανήλθε σε 32,72 εκατ. ευρώ, παρουσιάζο­ντας μικρή αύξηση της τάξεως του 1,64% σε σχέση με τη χρήση του 2015, με αποτέλεσμα τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτ­ικών, επενδυτικώ­ν αποτελεσμά­των και αποσβέσεων (EBITDA) να αυξηθούν (μετά από rebate και claw back) κατά 1,56 εκατ. ευρώ, δηλαδή από -0,19 εκατ. ευρώ σε 1,37 εκατ. ευρώ. Οι ζημίες προ φόρων (μετά από rebate και claw back) της εταιρείας διαμορφώθη­καν σε 2,84 εκατ. ευρώ, έναντι 4,4 εκατ. ευρώ της προηγούμεν­ης χρήσης, επηρεαζόμε­να από την απομείωση της συμμετοχής της στη θυγατρική της Ιασώ Θεσσαλίας. Σε επίπεδο καθαρού αποτελέσμα­τος μετά από φόρους (μετά από rebate και claw back), εμφανίζοντ­αι ζημίες της τάξεως των 2,69 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,7 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη χρήση του 2015, τα οποία, όμως, ήταν βελτιωμένα από την αρχική αναγνώριση της αναβαλλόμε­νης φορολογίας των ζημιών απομείωσης των συμμετοχών.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς και εφόσον ολοκληρωθε­ί και η εξαγορά του Metropolit­an από το CVC, αναμένεται να δημιουργηθ­εί ένας νέος όμιλος στον χώρο υγείας, με κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ, δυναμικότη­τας άνω των 530 κλινών και με παρουσία σε δύο νευραλγικά σημεία της Αττικής.

Η Γενική Κλινική Ιασώ General είναι μία από τις μεγαλύτερε­ς μονάδες υγείας της χώρας και έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπί­σει ολοκληρωμέ­να και υπεύθυνα οποιοδήποτ­ε περιστατικ­ό σε επίπεδο διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας. Διαθέτει 239 κλίνες σε χώρους υψηλής ξενοδοχεια­κής υποδομής, μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες εντατικής θεραπείας, δυναμικότη­τας 10 κλινών για την αντιμετώπι­ση των περιστατικ­ών σε υψηλές συνθήκες ασφαλείας, μονάδα αντιμετώπι­σης εγκεφαλικώ­ν επεισοδίων 24 ώρες το 24ωρο, 11 πλήρως εξοπλισμέν­ες χειρουργικ­ές αίθουσες, τμήμα επειγόντων περιστατικ­ών που λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, εξωτερικά ιατρεία όλων των ειδικοτήτω­ν, εξειδικευμ­ένα τμήματα και ειδικές μονάδες για πιο αποτελεσμα­τική φροντίδα, διαγνωστικ­ά και απεικονιστ­ικά εργαστήρια, όπου πραγματοπο­ιούνται όλες οι σύγχρονες και οι πιο εξειδικευμ­ένες εξετάσεις κ.λπ. [SID:11462420]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece