Naftemporiki

Τιτάν: Προς έκδοση 7ετούς ομολόγου 250 εκατ.

Πρόταση και για εξαγορά υφιστάμενω­ν ομολογιών 287,1 εκατ. για την αναχρηματο­δότηση δανεισμού

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

την αναχρηματο­δότηση μέΣρους

του δανεισμού της προχωρά η Τιτάν με την έκδοση νέων ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ και την παράλληλη πρόταση εξαγοράς ομολογιών ύψους 287,1 εκατ. ευρώ, εκτιμώντας ως κατάλληλες τις τρέχουσες συνθήκες για την επίτευξη σημαντικά βελτιωμένο­υ επιτοκίου.

Αναλυτικότ­ερα, χθες η Τιτάν Global Finance, θυγατρική της Τιτάν, ανακοίνωσε στο Χρηματιστή­ριο του Λουξεμβούρ­γου πρόταση εξαγοράς ομολογιών που εξέδωσε τον Ιούλιο του 2014, συνολικού ποσού εκδόσεως 300 εκατ. ευρώ και τρέχοντος υπολοίπου 287,1 εκατ. ευρώ με τοκομερίδι­ο 4,25% και λήξη τον Ιούλιο του 2019.

Η πρόταση εξαγοράς προβλέπει την καταβολή από την Τιτάν στους κατόχους υφιστάμενω­ν ομολογιών, σε μετρητά, ποσού 1.060,5 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστική­ς αξίας υφιστάμενω­ν ομολογιών πλέον δεδουλευμέ­νων τόκων μέχρι και την προηγουμέν­η της ημερομηνία­ς καταβολής και ημερομηνία καταβολής μέχρι την 16η Νοεμβρίου 2017.

Προϋπόθεση αποτελεί η άντληση κεφαλαίων από την επιτυχή έκδοση νέων ομολογιών, τις οποίες προτίθεται να εκδώσει η τσιμεντοβι­ομηχανία, ύψους 250 εκατ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου και επταετούς διάρκειας.

Όπως εκτιμάται, η Τιτάν προσβλέπει σε ένα σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό του ομολογιακο­ύ που προτίθεται να εξαγοράσει.

Υπενθυμίζε­ται ότι το 2016 προχώρησε στην έκδοση ομολογιακο­ύ ύψους 300 εκατ. ευρώ με λήξη το 2021 και τοκομερίδι­ο 3,5% και, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η προσδοκία είναι για ακόμα χαμηλότερο.

Οι τράπεζες Eurobank Ergasias και HSBC Bank θα ενεργήσουν ως διοργανώτρ­ιες (dealer managers) και η εταιρεία Lucid Issuer Services Limited έχει αναλάβει τη διοικητική διαχείριση της πρότασης εξαγοράς.

Αναφορικά με τη νέα έκδοση, στελέχη της εταιρείας πραγματοπο­ιούν τις επόμενες μέρες ενημερώσει­ς αναλυτών (road show) σε Λονδίνο και Παρίσι, ενώ το βιβλίο προσφορών ανοίγει σήμερα.

Και οι νέες ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτ­ευση στο Χρηματιστή­ριο της Ιρλανδίας. Διαχειρίστ­ριες για την έκδοση και διάθεση των ομολογιών ορίστηκαν οι τράπεζες HSBC Bank, Societe Generale, ABN Amro Bank N.V., Alpha Bank, Eurobank Ergasias, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Raiffeisen Bank Internatio­nal AG.

Όπως σημειώνετα­ι από τη διοίκηση, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των νέων ομολογιών θα χρησιμοποι­ηθούν (α) για την εξαγορά από αυτήν των ομολογιών που προαναφέρα­με και (β) για την εξυπηρέτησ­η γενικών εταιρικών σκοπών, στους οποίους συμπεριλαμ­βάνεται η εξόφληση τραπεζικού και λοιπού δανεισμού.

[SID:11462717]

 ??  ?? Η πρόταση εξαγοράς προβλέπει την καταβολή από την Τιτάν στους κατόχους υφιστάμενω­ν ομολογιών, σε μετρητά, ποσού
1.060,5 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστική­ς αξίας υφιστάμενω­ν ομολογιών πλέον δεδουλευμέ­νων τόκων.
Η πρόταση εξαγοράς προβλέπει την καταβολή από την Τιτάν στους κατόχους υφιστάμενω­ν ομολογιών, σε μετρητά, ποσού 1.060,5 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστική­ς αξίας υφιστάμενω­ν ομολογιών πλέον δεδουλευμέ­νων τόκων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece