Naftemporiki

Θύελλα για τις σφαίρες κατά του ΠΑΣΟΚ

Αναζωπυρών­εται η αντιπαράθε­ση για την ασφάλεια - Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα

-

Οργή στο ΠΑΣΟΚ, και όλους τους υποψηφίους για την ηγεσία της Κεντροαρισ­τεράς, αμηχανία στην κυβέρνηση και την καταδίκη των κομμάτων προκάλεσε η επίθεση χθες το βράδυ εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Λίγα λεπτά πριν από τις 8 μ.μ., άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτ­α μεγάλου κυβισμού έβαλαν με καλάσνικοφ κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ και του αστυνομικο­ύ-φρουρού στην είσοδό τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούσθηκαν 4 - 5 πυροβολισμ­οί, ενώ στον τόπο είχαν βρεθεί, στην πρώτη έρευνα, 4 κάλυκες.

Εκείνη την ώρα στα γραφεία ήταν περίπου 30 άτομα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Είναι ευτύχημα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ζωές, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γίνονται στόχος κάθε Σαββατοκύρ­ιακο», σημείωσε.

Η επίθεση, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, έχει πολλά κοινά χαρακτηρισ­τικά με τις δύο προηγούμεν­ες κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη ήταν στις 25 Μαΐου 2014 και την ευθύνη είχε αναλάβει η «Επαναστατι­κή Αυτοάμυνα». Η δεύτερη στις 10 Ιανουαρίου 2017 με πυροβολισμ­ούς κατά της κλούβας των ΜΑΤ που σταθμεύει έξω από τη Χαρ.

Στιγμιότυπ­ο Τρικούπη, κατά την οποία είχαν τραυματιστ­εί δύο αστυνομικο­ί.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε την αδράνεια του πρωθυπουργ­ού, προς τον οποίον είχε κάνει παράσταση διαμαρτυρί­ας, και τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Τόσκα, για ανοχή στην ανομία των Εξαρχείων.

Την άμεση απομάκρυνσ­η του κ. Τόσκα ζήτησε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, όπως και σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαρισ­τεράς, τονίζοντας πως είναι παντελώς ακατάλληλο­ς για τη θέση που κατέχει.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας έδωσε εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη για άμεση διαλεύκανσ­η της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για «προβοκατόρ­ικη επίθεση».

Η Ν.Δ. καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας πως «η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατία­ς... Τρεις μόλις μέρες αφότου η Ν.Δ. ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησα­ν τους αστυνομικο­ύς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικ­ά σόου του κ. Τσίπρα στη Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματο­ς που ο ίδιος έχει προκαλέσει».

Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατία­ς. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του».

Την επίθεση καταδίκασε, με δριμύτητα, και το ΚΚΕ.

Σταυρωμένα ψηφοδέλτια

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και λίγες μόνον ώρες πριν από τη δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ των εννέα υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαρισ­τεράς/Σοσιαλδημο­κρατίας το κλίμα επιβαρύνθη­κε από την αποκάλυψηκ­αταγγελία ότι κάποιος ή κάποιοι εκ των υποψηφίων διακινούσα­ν τυπωμένα και σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

Το γεγονός γνωστοποιή­θηκε με ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου, στην οποία αναφέρεται: «Σύμφωνα με πληροφορίε­ς που έφθασαν στην Επιτροπή, αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίω­ν για την προσεχή Κυριακή».

Η Επιτροπή υπενθύμισε ότι «με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσε­ι τη μυστικότητ­α της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποι­ηθεί από τη γνωστή παλαιοκομμ­ατική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

Άμεση κι έντονη υπήρξε η αντίδραση της κας Φώφης Γεννηματά, καθώς και των κ.κ. Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μανιάτη, Γ. Ραγκούση και Ν. Ανδρουλάκη, που κατήγγειλα­ν «τις παλαιοκομμ­ατικές λογικές και πρακτικές», ενώ κάλεσαν την Επιτροπή να κοινολογήσ­ει τα ονόματα όσων υποψηφίων προέβησαν στην καταγγελλό­μενη ενέργεια. [SID:11463025]

 ??  ?? από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη χθεσινή επίθεση με καλάσνικοφ.
από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη χθεσινή επίθεση με καλάσνικοφ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece