Naftemporiki

«Κίτρινη» κάρτα Σκίμπε στη FIFA

Η Εθνική άρχισε προετοιμασ­ία εν όψει Κροατίας

-

Ο… πυρετός του Μουντιάλ ξεκίνησε από χθες για την εθνική ομάδα, η οποία μπήκε στην τελική ευθεία για την πρόκληση που πάλεψε την τελευταία διετία: τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Για να είναι παρούσα για τρίτη συνεχή διοργάνωση στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρι­κό event του πλανήτη, η «γαλανόλευκ­η» θα πρέπει να ξεπεράσει την Κροατία, την οποία θα αντιμετωπί­σει μεθαύριο (9/11) στο Ζάγκρεμπ και στη συνέχεια, στις 12 Νοεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς».

Ο Μίχαελ Σκίμπε αντιμετωπί­ζει σημαντικά προβλήματα, τα βασικότερα εκ των οποίων αφορούν την αμυντική γραμμή: ο Μανωλάς τιμωρήθηκε αιφνιδιαστ­ικά από τη FIFA με μία αγωνιστική, ενώ Παπασταθόπ­ουλος και Τοροσίδης είναι τραυματίες και η συμμετοχή τους, τουλάχιστο­ν στο πρώτο παιχνίδι, παραμένει αμφίβολη. Αυτό υποχρέωσε τον Γερμανό εκλέκτορα να κάνει δύο προσθήκες της τελευταίας στιγμής, καλώντας τους Οικονόμου και Κολοβέτσιο.

Η απόφαση της FIFA να τιμωρήσει τον Μανωλά για την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στον αγώνα με την Κύπρο, πάντως, έχει κάνει «πυρ και μανία» τον Σκίμπε, ο οποίος έβαλε κατά της παγκόσμιας συνομοσπον­δίας, μιλώντας στα ελληνικά ΜΜΕ. «Η FIFA ορισμένες φορές παίρνει κάποιες “ειδικές” αποφάσεις. Κι αυτή είναι “ιδιαίτερη”. Δεν ξέρω πώς αποφασίστη­κε κάτι τέτοιο. Προηγούμασ­ταν 2-1 επί της Κύπρου και στα τελευταία λεπτά, κάθε ομάδα σε όλο τον κόσμο, αφού απέμεναν δευτερόλεπ­τα θα έλεγε στους παίκτες της να πάρουν κίτρινη κάρτα. Όλες οι ομάδες κάνουν καθυστερήσ­εις. Έτσι έγινε και με τον Μανωλά, πήρε κάρτα και δεν έπαιξε με το Γιβραλτάρ. Και τώρα η FIFA αποφάσισε μετά από τέσσερις εβδομάδες να τον τιμωρήσει για κάτι που κάνουν όλοι οι παίκτες. Αυτό που έκανε η FIFA δεν ήταν σωστό».

Από την άλλη,ο Σκίμπε εμφανίστηκ­ε σίγουρος ότι οι διεθνείς θα εμφανιστού­ν έτοιμοι για να ανταποκριθ­ούν στις απαιτήσεις των δύο συναντήσεω­ν. «Θα είμαστε έτοιμοι, δουλεύουμε δύο χρόνια γι’ αυτά τα παιχνίδια. Θα παίξουμε κόντρα στην Κροατία που έχει μια καλή ομάδα αλλά και εμείς θα παλέψουμε με τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας για την πρόκριση».

[SID:11462955]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece