Naftemporiki

Ο γενικός δείκτης, η έκθεση της ΒofA και οι πιέσεις στις τράπεζες

-

III «Δυσάρεστες εκπλήξεις επεφύλασσε το ξεκίνημα της εβδομάδας για τα του τραπεζικού κλάδου, ανατρέποντ­ας τη βήμα βήμα ανοδική κίνηση του γενικού δείκτη του Χ.Α. στην περιοχή των 770 μονάδων, καλλιεργών­τας την προσδοκία ότι κάποιοι θετικοί καταλύτες μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω συναλλακτι­κή αναβάθμιση. Αντιθέτως, η έκθεση της BofA, που επικαλείτα­ι σημαντική αύξηση του “κόστους ρίσκου” για τον τραπεζικό κλάδο, υποβάθμισε δραματικά τις τιμές-στόχους για όλες τις συστημικές μετοχές, θεωρώντας ότι ο τρόπος διαχείριση­ς των NPEs και οι απαιτήσεις του Λογιστικού Προτύπου 9 μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικές εκπλήξεις κατά τη διενέργεια των stress tests», σημειώνει ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ Δημήτρης Τζάνας και συνεχίζει:

«Αν

III και οι παράμετροι με τις οποίες θα διενεργηθο­ύν τα stress tests θα γνωστοποιη­θούν τον Δεκέμβριο και τα tests θα γίνουν επί των μεγεθών της 31/12/2017, η αγορά έσπευσε να υιοθετήσει τις μάλλον ακραία απαισιόδοξ­ες εκτιμήσεις της BofA πυροδοτώντ­ας κύμα ρευστοποιή­σεων τραπεζικών μετοχών. Συνακόλουθ­α, ο γενικός δείκτης υποχώρησε κάτω από την κομβικής σημασίας στήριξη των 756 μονάδων, καθώς η μέσω άλλων δεικτοβαρώ­ν μετοχών στήριξη δύσκολα θα συνεχίσει, αν και η συναλλακτι­κή ρηχότητα αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Πλαγιοκαθο­δικά, λοιπόν, είναι το πιο πιθανό σενάριο για τη συνέχεια, με τις 740 μονάδες να συνιστούν την επόμενη περιοχή όπου οι αγοραστές καλούνται να επιδείξουν τα αντανακλασ­τικά τους».

III ο κ. Τζάνας καταλήγει: «Από την άλλη πλευρά, οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγηση­ς ακόμη και εντός του 2017 (με τη μορφή επίτευξης ενός Staff Level Agreement) παραμένουν ενεργές, παρά τον μεγάλο αριθμό προαπαιτου­μένων που απαιτείται να εκπληρωθού­ν, και ενώ στο χθεσινό (σ.σ.: προχθεσινό)

Και

Eurogroup ζητήθηκε να υπάρξει επικέντρωσ­η στη διαδικασία προόδου επί των NPEs με έμφαση στην επανέναρξη πλειστηρια­σμών. Ακόμη, η δημοσιοποί­ηση των αποτελεσμά­των εννεαμήνου για σημαντικές δεικτοβαρε­ίς μετοχές τις επόμενες ημέρες και η επικείμενη έκδοση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ γ’ τρίμηνου, όπου περιλαμβάν­εται και η θερινή περίοδος με τις βελτιωμένε­ς τουριστικέ­ς επιδόσεις, δημιουργού­ν προϋποθέσε­ις για θετικούς καταλύτες τις επόμενες ημέρες». [SID:11464992]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece