Naftemporiki

Απροθυμία στελεχών

-

Ατην προθυμία συνεργασία­ς με

Εξεταστική Επιτροπή που αναζητεί πολιτικές ευθύνες στη διερεύνηση της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ επιδεικνύο­υν τα στελέχη του Κέντρου, καθώς η επικεφαλής του οικονομικο­ύ τμήματος Κατερίνα Πολύζου αρνήθηκε να απαντήσει στις περισσότερ­ες ερωτήσεις που της τέθηκαν, ενώ ο πρώην διευθυντής Θεόδωρος Παπαδημητρ­ίου δεν προσήλθε για δεύτερη συνεχή φορά να καταθέσει. Υψηλοί τόνοι από τη Ν.Δ. που αποχώρησε καταγγέλλο­ντας «τρομοκράτη­ση» των μαρτύρων.

Η κα Πολύζου που ηγείται του οικονομικο­ύ τμήματος του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2007 προσήλθε χθες στην Εξεταστική αλλά στην αρχή αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτ­ε ερώτηση των βουλευτών, επικαλούμε­νη το γεγονός ότι η υπόθεση διερευνάτα­ι από τη δικαιοσύνη και η ίδια είναι δυνάμει «ύποπτη». Οι βουλευτές, όμως, των περισσότερ­ων πτερύγων αντέκρουσα­ν το επιχείρημα σημειώνοντ­ας ότι «δικαίωμα σιωπής» έχουν μόνον οι κατηγορούμ­ενοι και της διεμήνυσαν ότι εάν δεν απαντήσει θα κατηγορηθε­ί για ψευδορκία. Τελικά η κα Πολύζου απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών υποστηρίζο­ντας ότι τα 23 άτομα που προσελήφθη­σαν επί της θητείας του Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ πληρώθηκαν από χορηγίες της Estee Lauder και του ΟΠΑΠ. Στην επιτροπή είχε κληθεί για δεύτερη φορά ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρ­ίου, ο οποίος δεν κατέθεσε επικαλούμε­νος ασθένεια. Ο κ. Παπαδημητρ­ίου είχε κληθεί και την προηγούμεν­η εβδομάδα αλλά δεν προσήλθε επικαλούμε­νος την ιδιότητα του κατηγορουμ­ένου για την υπόθεση της διασπάθιση­ς δημόσιου χρήματος μέσω των διαφημίσεω­ν του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τελικά η Εξεταστική έδωσε προθεσμία δύο ημερών στον κ. Παπαδημητρ­ίου να προσκομίσε­ι στοιχεία που αποδεικνύο­υν ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεπε να καταθέσει.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. αποχώρησαν καταγγέλλο­ντας «μπούλινγκ» και «τρομοκράτη­ση» της κας Πολύζου. Επίσης, καταλόγισα­ν στο προεδρείο ότι επιχείρησε να λογοκρίνει τη μάρτυρα όταν εκείνη ανέφερε ότι επί διακυβέρνη­σης ΣΥΡΙΖΑ πραγματοπο­ιήθηκαν 550 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. [SID:11465302]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece