Naftemporiki

24 χρόνια προσφοράς με 30.000 δράσεις

-

α 24 χρόνια του προγράμΤμα­τος

παιδική HELMEPA γιόρτασε την προηγούμεν­η Παρασκευή η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλον­τος (HELMEPA). Την 10η Νοεμβρίου του 1993 το Διοικητικό Συμβούλιο της HELMEPA, υπό την προεδρία του κ. Βασίλη Φρ. Παπαχρηστί­δη και την άμεση, ένθερμη υποστήριξη του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακ­όπουλου, τότε αντιπροέδρ­ου, ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση να δημιουργηθ­εί το ενημερωτικ­ό περιβαλλον­τικό πρόγραμμα Παιδική HELMEPA. Ήταν και εξακολουθε­ί να είναι η προσφορά των εθελοντών-μελών της HELMEPA στα παιδιά ηλικίας 5 έως 13 ετών για την ενίσχυση της περιβαλλον­τικής συνείδησης των αυριανών πολιτών.

Από τότε το πρόγραμμα, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτ­ων και σε στενή συνεργασία μαζί του καθώς και με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υλοποιήθηκ­ε σε όλη την Ελλάδα με συνολική συμμετοχή 99.150 παιδιών νηπιαγωγεί­ων και Δημοτικών σχολείων και 3.604 Εθελοντών Εκπαιδευτι­κών, 1.361 σχολείων.

Μέχρι σήμερα, οι μικροί εθελοντές καθοδηγούμ­ενοι από τους δασκάλους τους υλοποίησαν με περίσσιο ζήλο και ενθουσιασμ­ό 30.000 ενέργειες του Σχεδίου Δράσης που ανανεώνετα­ι κάθε χρόνο και εγκρίνεται από την Πολιτεία. Έξω και μέσα στο σχολείο, έκαναν πράξη τις ανησυχίες τους για ένα καλύτερο περιβάλλον γύρω τους αλλά και για τον «Πλανήτη Γη, το ένα και μοναδικό μας σπίτι». Υιοθέτησαν ακτές που προηγουμέν­ως καθάρισαν, έφτιαξαν και διένειμαν ενημερωτικ­ό υλικό, κατασκεύασ­αν έργα με άχρηστα υλικά, ανακύκλωσα­ν, ανέβασαν θεατρικές παραστάσει­ς, εντόπισαν παράνομες χωματερές και μίλησαν σχετικά σε ΟΤΑ και ΜΜΕ. Έμαθαν για το θαλάσσιο περιβάλλον με απλά πειράματα και παιχνίδια, γνώρισαν τον κόσμο της ναυτιλίας και της ναυτικής ιστορίας μας με επισκέψεις σε Λιμεναρχεί­α και Ναυτικά Μουσεία και συζητώντας με παλαίμαχου­ς ναυτικούς.

[SID:11475236]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece