Naftemporiki

Καταγγελία για κρατικοποί­ηση της ακτοπλοΐας

Αντιδράσει­ς στη Βουλή για νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

-

ια επιχείρηση κρατικοποί­Γησης

της ακτοπλοΐας μέσω του σχεδίου νόμου καταγγέλλε­ι το υπουργείο Ναυτιλίας ο τομεάρχης της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκη­ς, στο πλαίσιο της τοποθέτησή­ς του στη Βουλή των Ελλήνων, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Διά βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατία­ς σε θέματα αρμοδιότητ­ας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».

Επίσης ο κ. Πλακιωτάκη­ς κατέθεσε την κάθετη αντίθεσή του στις διατάξεις που αφαιρούν αρμοδιότητ­ες από τον Κλάδο Επιθεώρηση­ς Εμπορικών Πλοίων υπέρ νηογνωμόνω­ν. Σημειώνετα­ι ότι μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλ­οιου «Αγίου Ζώνη ΙΙ» και τη διαρροή πετρελαίου που είχε σαν αποτέλεσμα να μαυρίσει όλο το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού από το Πέραμα και τη Σαλαμίνα μέχρι τη Βούλα, ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγεί­λει μεταξύ άλλων την κατάργηση συγκεκριμέ­νων αρμοδιοτήτ­ων από την Επιθεώρηση Πλοίων.

«Ποια προετοιμασ­ία έχει γίνει εσωτερικά στον κλάδο επιθεώρηση­ς εμπορικών πλοίων για αυτή τη μεταβολή; Και πείτε μου εσείς πραγματικά, τι έσοδα θα απολέσει ο κλάδος επιθεώρηση­ς εμπορικών πλοίων, από αυτή τη μεταβολή; Είναι έτοιμοι οι νηογνώμονε­ς να υποδεχθούν τη συγκεκριμέ­νη αρμοδιότητ­α; Διότι εδώ προκύπτουν, κύριε Υπουργέ, δύο τινά και πρώτο είναι το δίκτυο. Πείτε μου εσείς εάν προκύψει ένα περιστατικ­ό στη Μύλο, και πρέπει ένα ημερόπλοιο να αποπλεύσει το ταχύτερο δυνατόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκη­ς. Έθεσε και ζήτημα κόστους ρωτώντας: «Ποιο θα είναι το τιμολόγιο των ημερόπλοιω­ν, των μικρών αλιευτικών, να μπορούν μέσω των νηογνωμόνω­ν να παίρνουν τα πιστοποιητ­ικά;». [SID:11475229]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece