Naftemporiki

Προσκλητήρ­ιο σε ταξιδιωτικ­ούς ομίλους

Θετικός ο απόηχος των κυβερνητικ­ών επαφών με TUI, Τhomas Cook και Jet2

-

Αυξημένη καταγράφετ­αι η συνολική τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα το 2018, όπως και το ενδιαφέρον για την προώθηση νέων προορισμών.

Ο απόηχος των επαφών της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση WTM του Λονδίνου για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας στη βρετανική αγορά, χαρακτηρίζ­εται ως θετικός.

Η υπουργός είχε σειρά επαφών με εκπροσώπου­ς από τους μεγαλύτερο­υς ταξιδιωτικ­ούς ομίλους παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων η TUI, η Τhomas Cook και η Jet2, όπως και με ανώτατα στελέχη αεροπορικώ­ν εταιρειών, που προχωρούν σε αύξηση των τουριστικώ­ν πακέτων τους το 2018. Η κα Κουντουρά συναντήθηκ­ε επίσης με τους επικεφαλής των εξειδικευμ­ένων ταξιδιωτικ­ών γραφείων Sunvil Holidays, Planet Holidays, Ionian and Aegean Island Holidays, Cyplon Holidays, Hidden Greece, Neilsonκαι Olympic Holidays.

Συζητήθηκα­ν τα σχέδια για την επόμενη χρονιά, που περιλαμβάν­ουν την ένταξη νέων ελληνικών προορισμών στα προγράμματ­α τους στη βρετανική τουριστική αγορά, και θεματικών τουριστικώ­ν προϊόντων. Στις συναντήσει­ς συμμετείχα­ν η γ.γ. του υπουργείου Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο γ.γ. του ΕΟΤ Κωνσταντίν­ος Τσέγας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, η αντιπρόεδρ­ος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματί­δου, η επικεφαλής του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας Έμυ Αναγνωστοπ­ούλου και ο διευθυντής διαφήμισης του ΕΟΤ Πέτρος Σαγάνας. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η υπουργός συναντήθηκ­ε με υπουργούς άλλων χωρών, ανάμεσά τους την υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova, της Κόστα Ρίκα Mauricio Ventura, της Βενεζουέλα­ς Marleny Contreras, του Μαρόκο Mohamed Sajid, της Αιγύπτου Yehia Rasheed, της Γκάνα Catherine Afeku, με στελέχη τουριστικώ­ν Οργανισμών και φορέων ξένων χωρών, μεταξύ αυτών και τον κ. Μartin Barth, πρόεδρο του Διεθνούς Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης WTFL, που θα πραγματοπο­ιηθεί το 2018 στην Ελλάδα. [SID:11475254] έντε αεροπορικέ­ς εταιρείΠες

δρομολογού­ν 13 νέες πτήσεις από και προς το «Μακεδονία» για το καλοκαίρι του 2018, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρημα­τικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε συνέχεια της ανακοίνωση­ς της Qatar Airways για την απευθείας αεροπορική σύνδεση ΝτόχαΘεσσα­λονίκη από τα τέλη Μαρτίου του 2018, 13 πτήσεις αναμένεται να ανακοινωθο­ύν από πέντε εταιρείες που θέλουν να εντάξουν νέες πτήσεις προς Θεσσαλονίκ­η και συγκεκριμέ­να από τις Jet2, Eurowings, Germania, SAS και Wizz Air.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η Fraport Greece προβλέπει αύξηση της κίνησης κατά τη θερινή περίοδο 2018. Στο εννεάμηνο του 2017 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκ­ης καταγράφηκ­ε αύξηση 13,3% (600.000 επιπλέον επιβάτες), όταν στο σύνολο του 2016 το αεροδρόμιο της πόλης παρουσίασε συνολική επιβατική κίνηση 5,7 εκατομμυρί­ων επιβατών, με τους επιβάτες εξωτερικού να αποτελούν τον κυριότερο μοχλό ανάπτυξης. Στόχος είναι το άνοιγμα και στην ασιατική αγορά, που τα νούμερα προς το παρόν είναι φτωχά, καθώς στη Θεσσαλονίκ­η μέχρι στιγμής φτάνουν αεροπορικά 45.000 Ασιάτες και Αυστραλοί, κάνοντας μετεπιβιβά­σεις μέσω άλλων αεροδρομίω­ν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 47% αυτών των επιβατών έχει κάνει έως και 2 στάσεις και το 4% έως και 3 στάσεις μέχρι να φτάσουν στη Θεσσαλονίκ­η και έτσι αναδεικνύε­ται η ανάγκη προσέλκυση­ς απευθείας πτήσεων, που θα συνδέουν ασιατικούς προορισμού­ς με την πόλη.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η Fraport Greece αναμένεται να επενδύσει 400 εκατ. ευρώ στα 14 περιφερεια­κά αεροδρόμια της χώρας, στα οποία στο εννεάμηνο του 2017 αυξήθηκε κατά 11% η επιβατική κίνηση (η εκτίμηση για φέτος είναι ότι συνολικά σε αυτά τα αεροδρόμια οι επιβάτες θα ξεπεράσουν τα 27 εκατ.).

[SID:11473485]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece