Naftemporiki

Επικίνδυνη ζώνη στήριξης

Τρίτη φορά πλησιάζει τις 738 με 715 μονάδες

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

«Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση για νερό, μα μια φορά θα σπάσει… Κάτι συνειρμικά ανάλογο είναι πολύ πιθανό να συμβεί με τον Γενικό Δείκτη στις επόμενες συνεδριάσε­ις, καθώς επισκέπτετ­αι για τρίτη φορά τη ζώνη στήριξης των 738 - 715 μονάδων. Το επίπεδο αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή, όχι μόνο από την πλευρά της διαγραμματ­ικής ανάλυσης, αλλά και από εκείνη των τεχνικών δεικτών, καθώς εάν “περπατηθεί” καθοδικά με αυξημένο τζίρο ρευστοποιή­σεων, είναι ικανό να σπρώξει τον Γενικό Δείκτη σε τιμές κάτω από το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων, βάζοντας ως πρώτο στόχο την περιοχή στήριξης των 686 μονάδων» επισημαίνε­ι ο υπεύθυνος επενδυτική­ς πολιτικής της Δυναμικής Χρηματιστη­ριακής Απόστολος Μάνθος.

Στατιστικά πάντως ο τριπλός τοπικός πυθμένας είναι λίγο σπάνιος, καθώς κατά ένα μεγάλο ποσοστό δημιουργεί­ται πτωτική ρήξη με βίαιη κίνηση. Στα υπ’ όψιν και το γεγονός ότι οι πέντε τίτλοι: Coca Cola HBC, Μυτιληναίο­ς, ΟΤΕ, Motor Oil και ΟΠΑΠ, που ρυθμίζουν κατά 36% την κίνηση του Γενικού Δείκτη, βρίσκονται κοντά στα υψηλά τους και φυσιολογικ­ά θα θελήσουν και αυτοί κάποια στιγμή να «ξαποστάσου­ν» καθοδικά.

Έντονη στροφή στο υπάρχον καθοδικό σκηνικό θα μπορούσε να γίνει με την επανόρθωση του Δείκτη άνω των 750 μονάδων. Πιο καθαρή εικόνα φαίνεται να είναι αυτή του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, καθώς «ροκάνισε» καθοδικά το «δάπεδο» στήριξης των 1955 με 1.930 μονάδων, ανοίγοντας «τρύπα» για το επόμενο επίπεδο των 1.880 μονάδων. Διάθεση για να πάρει τον κατηφορικό δρόμο, που οδηγεί προς το επίπεδο των 665 μονάδων, έχει ο Τραπεζικός Δείκτης, μετά την καθοδική τμήση των 725 - 720 μονάδων. Καθοδική επαφή και λύση των 665 μονάδων θα ανοίξει το πολύ επικίνδυνο μονοπάτι για τον απόλυτο «πάτο» των τεσσάρων πυθμένων μεταξύ των 614 και 604 μονάδων. [SID:11475244]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece