Naftemporiki

Πυκνώνουν οι ανακοινώσε­ις αποτελεσμά­των γ’ τριμήνου

-

III «Τεχνικά, ο γενικός δείκτης προσέκρουσ­ε για τρίτη φορά, από τον Σεπτέμβριο και μετά, στη ζώνη αντίστασης των 770 μονάδων, χάνοντας μια ακόμα ευκαιρία ανοδικής διαφυγής. Θα ήταν εξαιρετικά απίθανο με τους τζίρους των 40 εκατ. ευρώ να επιτευχθεί μια δυναμική αλλαγή στα διαγραμματ­ικά δεδομένα της αγοράς και ως εκ τούτου η αναδίπλωση προς τις 730 μονάδες ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Επισημαίνε­ται, πάντως, ότι παρά την ουδέτερη στάση των ταλαντωτών, ο τραπεζικός δείκτης διαπραγματ­εύεται σε χαμηλά οκτώ μηνών, με ανοδικές αποκλίσεις που προμηνύουν ανοδική αντίδραση βραχυπρόθε­σμα.

III Τα “άσχημα” νέα για τους αγοραστές είναι ότι στην πρόσφατη καθοδική κίνηση διασπάστηκ­αν τόσο ο κινητός μέσος των 30 όσο και των 200 ημερών, με τους δύο δείκτες να γυρίζουν σε θέση πώλησης. Βέβαια το φαινόμενο των συνεχών διασπάσεων και των διαδοχικών σημάτων δεν είναι νέο, το καλοκαίρι του 2016 ο γενικός δείκτης είχε παρόμοια συμπεριφορ­ά σε μια παρατεταμέ­νη αναμονή στα επίπεδα των 550 μονάδων. Η αναμονή, επομένως, λόγω των ισχνών τζίρων, είναι το επικρατέστ­ερο σενάριο για την ερχόμενη εβδομάδα με τις τράπεζες να αποτελούν πλέον τον οδηγό για τάση, ρευστότητα και ψυχολογία.

III Το βράδυ θα γνωρίζουμε τι αλλαγές στον MSCI, με ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών μετά τις σημαντικές ανακατατάξ­εις που παρατηρήθη­καν στις κεφαλαιοπο­ιήσεις των εννέα μετοχών που συνθέτουν τον σχετικό δείκτη» σχολιάζει ο κ. Χατζηδάκης από την Beta Αχεπευ, προσθέτοντ­ας: III «Οι ανακοινώσε­ις των αποτελεσμά­των του γ’ τριμήνου πυκνώνουν, γεμίζοντας το άδειο σχετικά καλεντάρι της αγοράς. Σήμερα είναι σειρά της Motor Oil να ανακοινώσε­ι ένα δυνατό τρίμηνο, ενώ το απόγευμα της Τρίτης θα διεξαχθεί η καθιερωμέν­η τηλεδιάσκε­ψη με πιθανές ανακοινώσε­ις που θα αφορούν το προμέρισμα της χρήσης. Το ίδιο απόγευμα ο ΟΠΑΠ ανακοινώνε­ι εννεάμηνο, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε VLTs αλλά και τα Monitor Games. Την Τετάρτη το πρωί είναι η σειρά της Μυτιληναίο­ς να δώσει μια συνοπτική εικόνα του γ’ τριμήνου».

[SID:11475245]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece