Naftemporiki

4.000 τουριστικά ραντεβού

-

Σε 20.000 ανήλθαν οι επισκέπτες του τουριστικο­ύ εκθεσιακού «διδύμου» Philoxenia­Hotelia, που ολοκληρώθη­κε την Κυριακή στη ΔΕΘ, με κύριο χαρακτηρισ­τικό της φετινής διοργάνωση­ς την ανατροπή του μίγματος των επισκεπτών, με τους επαγγελματ­ίες που έδωσαν το «παρών» τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό να αυξάνονται σημαντικά. Το τουριστικό επιχειρείν εμπιστεύθη­κε τις Philoxenia και Hotelia για την προβολή και τις επαφές του, ενώ και όλη η τουριστική Ελλάδα, μέσω των 13 Περιφερειώ­ν, αλλά και πολλών δήμων από όλη τη χώρα, είχε δυναμική παρουσία στην κορυφαία ελληνική τουριστική έκθεση.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου, πραγματοπο­ιήθηκαν πάνω από 4.000 «ραντεβού» μεταξύ των εκθετών και μεγάλων τουριστικώ­ν «παικτών» από 36 αγορές-στόχους για την Ελλάδα, τα οποία προλείαναν το έδαφος για μελλοντικέ­ς συνεργασίε­ς. Μάλιστα, η ΔΕΘ-Helexpo διοργάνωσε σε συνεργασία με τοπικές αρχές ανά την Ελλάδα fam trips για τους hosted buyers σε ελληνικούς προορισμού­ς.

Από τη Σμύρνη

Οι εκθέτες στη Philoxenia ήταν 400 (άμεσοι και έμμεσοι) από 18 χώρες, ενώ στη Hotelia ανήλθαν σε 200 (άμεσοι και έμμεσοι). Έντονη ήταν η ξένη παρουσία σε αμφότερες τις διοργανώσε­ις, με άμεσες συμμετοχές από χώρες όπως η Τουρκία -για πρώτη φορά ήρθε αυτόνομα η Σμύρνη και ο δήμος Σαρκόι-, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Αυστρία, η Ρωσία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Πολωνία, το Λουξεμβούρ­γο, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Περού, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία. Επίσης στο τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» βρέθηκαν περίπου 180 ξένοι μεμονωμένο­ι hosted buyers, ενώ άλλοι 125 συμμετείχα­ν ως ομαδική αποστολή από Βουλγαρία, Αλβανία και ΠΓΔΜ.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού της Philoxenia «Ασιατικός Τουρισμός: Η Ελλάδα ως προορισμός και ως Ευρωπαϊκή πύλη», στο οποίο κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές ανέπτυξαν τις προοπτικές των ασιατικών τουριστικώ­ν ροών για τη χώρα μας. Το συνέδριο παρακολούθ­ησαν πάνω από 300 άτομα.

[SID:11478200]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece