Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ.

Naftemporiki - - Οικονομια -

Στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος εντός του Δεκεμβρίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για «μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία» αναδιανομής στους πιο αδύναμους που έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ θετικής οικονομικής και δημοσιονομικής πορείας το 2017. «Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι θα πάρουν 720 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα πληρωθούν τα 320 εκατ. ευρώ σε όσους έγιναν παράνομες παρακρατήσεις από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ενώ διασφαλίζουμε και το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, δίνοντας άλλα 300 εκατ. ευρώ που είναι οφειλόμενα του ελληνικού Δημοσίου για τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας» είπε ο κυβερνητικός

Mεκπρόσωπος, για να τονίσει ότι «1,4 δισ. ευρώ επιστρέφει στους πλέον αδύναμους». Εν όψει, μάλιστα, της σημερινής και αυριανής συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε την αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει το μέρισμα με τη «δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Η Ν.Δ. ξεκαθάρισε από χθες ότι θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα, αλλά ταυτόχρονα άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι επιστρέφει ένα μικρό μέρος από όσα πήρε από τους πολίτες. «Η Ν.Δ. θα ψηφίσει τη διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο» τόνισε η Πειραιώς. Σε πολύ υψηλούς τόνους, μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου» ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. «Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη φορά λέει ψέματα στους Έλληνες» καταλόγισε στον πρωθυπουργό η Ν.Δ. Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε και ως «θεσμική εκτροπή» τη διανομή του πλεονάσματος, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί στη Βουλή και όχι διά διαγγέλματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.