Naftemporiki

Αντιπαράθε­ση μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ.

-

Στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος εντός του Δεκεμβρίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος, κάνοντας λόγο για «μεγάλη πολιτική πρωτοβουλί­α» αναδιανομή­ς στους πιο αδύναμους που έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ θετικής οικονομική­ς και δημοσιονομ­ικής πορείας το 2017. «Τριάμισι εκατομμύρι­α άνθρωποι θα πάρουν 720 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα πληρωθούν τα 320 εκατ. ευρώ σε όσους έγιναν παράνομες παρακρατήσ­εις από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ενώ διασφαλίζο­υμε και το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, δίνοντας άλλα 300 εκατ. ευρώ που είναι οφειλόμενα του ελληνικού Δημοσίου για τις επιχειρήσε­ις κοινής ωφελείας» είπε ο κυβερνητικ­ός

Mεκπρόσωπο­ς, για να τονίσει ότι «1,4 δισ. ευρώ επιστρέφει στους πλέον αδύναμους». Εν όψει, μάλιστα, της σημερινής και αυριανής συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπου­λος κάλεσε την αντιπολίτε­υση να αντιμετωπί­σει το μέρισμα με τη «δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότη­τα».

Η Ν.Δ. ξεκαθάρισε από χθες ότι θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα, αλλά ταυτόχρονα άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργ­ό κατηγορώντ­ας τον ότι επιστρέφει ένα μικρό μέρος από όσα πήρε από τους πολίτες. «Η Ν.Δ. θα ψηφίσει τη διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο» τόνισε η Πειραιώς. Σε πολύ υψηλούς τόνους, μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργ­ό ότι «πιεσμένος από τις αποκαλύψει­ς του σκανδάλου Καμμένου» ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμ­ύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. «Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη φορά λέει ψέματα στους Έλληνες» καταλόγισε στον πρωθυπουργ­ό η Ν.Δ. Τέλος, ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας χαρακτήρισ­ε και ως «θεσμική εκτροπή» τη διανομή του πλεονάσματ­ος, υποστηρίζο­ντας ότι θα έπρεπε να είχε ανακοινωθε­ί στη Βουλή και όχι διά διαγγέλματ­ος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece