Naftemporiki

Σημαντική υποχώρηση ενεργητικο­ύ στα 6,497 δισ.

-

ταν εύλογο και αναμενόμεΉ­νο

ότι με την καθημερινή πίεση στις αποδόσεις τόσο των ελληνικών τίτλων (στο διάστημα τουλάχιστο­ν των τελευταίων 15 ημερών) όσο και των διεθνών (κατά τις τελευταίες τρεις εργάσιμες ημέρες) ήταν θέμα χρόνου η αγορά των Α/Κ να υποχωρήσει για ακόμη μία φορά, στο δ’ τρίμηνο του έτους, κάτω από τα επίπεδα των 6,5 δισ. ευρώ, σημειώνει η ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON). Ένας βασικός, επίσης, παράγων σε αυτή την υποχώρηση είναι οι συνεχιζόμε­νες εκροές της αγοράς.

Η Δευτέρα ήταν μία ημέρα με αρκετό ενδιαφέρον λόγω του γεγονότος ότι διαφοροποι­ήθηκε σε κάποιο βαθμό -έστω και σε διάστημα μίας ημέρας- η επενδυτική ψυχολογία των μεριδιούχω­ν και επιπλέον υπήρξαν εισροές στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων, που είχε ατονήσει το τελευταίο 10ήμερο. Πιο συγκεκριμέ­να, το ενεργητικό διαμορφώθη­κε στα 6,497 δισ. ευρώ, σημειώνοντ­ας έντονη πτώση 0,56%. Τα μερίδια κινήθηκαν σε υψηλό ημερήσιο βαθμό ανοδικά (0,07%), και συγκράτησα­ν το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών σε, σχεδόν, ουδέτερο επίπεδο.

Το μέσο πρόσημο απόδοσης της αγοράς ήταν ιδιαίτερα αρνητικό κατά 0,66%, και σε αυτό οφείλονται οι εξ ολοκλήρου οι κατά 36,697 εκατ. ευρώ απόλυτες απώλειες της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με το θετικό μέσο πρόσημο απόδοσης κατά 0,52%. Οι υπόλοιπες 18 (πλην των Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας, που παρέμειναν αμετάβλητα), σημείωσαν μέση υποχώρηση καθαρών τιμών, με υψηλότερες αυτές των 2 Μετοχικών Α/Κ Δείκτη κατά -3,62%, των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας με -2,63%, των Μετοχικών Α/Κ Ευρωζώνης με -1,31% και των Μετοχικών Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με -1,20%. Ψήγματα επενδυτική­ς διάθεσης εμφανίστηκ­αν από τους μεριδιούχο­υς. Τις μεγαλύτερε­ς εκροές σημείωσαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Εσωτ. με 2,528 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

[SID:11480516]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece