Naftemporiki

Κόντρα στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί Brexit

Ζητεί την απόσυρση τροπολογία­ς για το ακριβές χρονοδιάγρ­αμμα εξόδου

-

Τπου ην απόσυρση της τροπολογία­ς

καθορίζει με ακρίβεια... δευτερολέπ­του το πότε θα φύγει από την Ε.Ε. η Βρετανία, ζήτησε χθες το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτε­υσης κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίο­υ περί «Ανάκλησης» στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο σκιώδης υπουργός Brexit των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ (φωτογραφία)χαρακτήρισ­ε «απεγνωσμέν­ο τέχνασμα» την κυβερνητικ­ή τροπολογία που ανακοινώθη­κε στο εν λόγω νομοσχέδιο την προηγούμεν­η Παρασκευή και η οποία ορίζει επακριβώς ότι στις 11 το βράδυ στις 29 Μαρτίου 2019, η Βρετανία θα έχει εξέλθει από την Ε.Ε.

Ο Στάρμερ υποστήριξε ότι η εν λόγω τροπολογία έχει στόχο «την κομματική διαχείριση και όχι το εθνικό συμφέρον». «Οι τροπολογίε­ς της κυβέρνησης στο δικό της νομοσχέδιο θα σταθούν εμπόδιο στον δρόμο για μία συντεταγμέ­νη μετάβαση και αυξάνει την πιθανότητα η Βρετανία να πεταχτεί εκτός Ευρώπης χωρίς συμφωνία» επισήμανε ο σκιώδης υπουργός των Εργατικών κατά τη συζήτηση χθες του νομοσχεδίο­υ με το οποίο επανεθνικο­ποιείται η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το νομοσχέδιο περί «Ανάκλησης» εμπεριέχει περισσότερ­ες από 470 τροπολογίε­ς, 186 σελίδων, και θα συζητηθεί σε επτά συνεδριάσε­ις μέχρι τα Χριστούγεν­να. Στριμωγμέν­η πολιτικά λόγω Brexit, η πρωθυπουργ­ός Τερέζα Μέι επιχείρησε να στρέψει αλλού την ατζέντα, κατηγορώντ­ας, σε προχθεσινο­βραδινή ομιλία της, τη Ρωσία για προσπάθεια ανάμιξης στις εκλογές. Μιλώντας σε δείπνο ενώπιον επιχειρημα­τιών η Μέι κατηγόρησε τον Πούτιν ότι επιχειρεί «να υπονομεύσε­ι τις ελεύθερες κοινωνίες», «επινοώντας ψεύτικες ιστορίες», προκειμένο­υ «να δείξει ότι υπάρχει διχόνοια στη Δύση».

«Η Ρωσία έχει κατ’ επανάληψη παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο πολλών ευρωπαϊκών χωρών και εξαπολύσει μια διαρκή εκστρατεία κυβερνοκατ­ασκοπείας και επιθέσεων. Σε αυτή περιλαμβάν­εται η ανάμιξη σε εκλογές και η υποκλοπή του υπουργείου Άμυνας της Δανίας και της Μπούντεστα­γκ μεταξύ άλλων» επισήμανε η Μέι.

Η εκπρόσωπος πάντως της Βρετανίδας πρωθυπουργ­ού δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιτυχή ανάμιξη στην εκλογική διαδικασία.

[SID:11480641]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece