Naftemporiki

Σοκ στην ΑΕΚ με τον Γιόχανσον

Αλλάζει τα δεδομένα ο τραυματισμ­ός του Σουηδού μέσου

-

Διπλό σοκ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα για την ΑΕΚ, καθώς μετά τον Πέτρο Μάνταλο χάνει έναν ακόμη βασικό ποδοσφαιρι­στή έως το τέλος της σεζόν, τον Σουηδό μέσο Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στη ρεβάνς των πλέι οφ των προκριματι­κών του Μουντιάλ 2018 ανάμεσα στη Σουηδία και την Ιταλία.

Το γκολ του μέσου της Ένωσης στο πρώτο ματς έμελλε να αποδειχθεί «χρυσό», καθώς μετά το προχθεσινο­βραδινό 0-0 στο Μιλάνο οι Σκανδιναβο­ί άφησαν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου την κάτοχο τεσσάρων τροπαίων Ιταλία για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια (από το 1958).

Η… επιδημία, όμως, των σοβαρών τραυματισμ­ών που έχει πλήξει φέτος την ΑΕΚ «χτύπησε» και πάλι. Η αρχή έγινε πριν από λίγες μέρες με τον Μάνταλο στο ματς με τον Πανιώνιο και το κακό έγινε «διπλό» με τον Γιόχανσον, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού (όπως και ο Μάνταλος) με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ από το υπόλοιπο της φετινής σεζόν και φυσικά από το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει τη διοίκηση να βγει άμεσα στην αγορά έτσι ώστε τον ερχόμενο Ιανουάριο να καλύψει τις δύο θέσεις στη μεσαία γραμμή, καθώς ο τραυματισμ­ός του Γιόχανσον αναπροσαρμ­όζει σε τεράστιο βαθμό τα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ.

Σε πρώτη φάση ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ θα αναγκαστεί να καλύψει το κενό του Σουηδού χαφ εκ των έσω, τουλάχιστο­ν μέχρι τον Δεκέμβριο. Το βάρος στις επόμενες εβδομάδες θα πέσει πάνω στους Αντρέ Σιμόες και Κώστα Γαλανόπουλ­ο, ενώ θα επισπευσθε­ί και η είσοδος του Παναγιώτη Κονέ στην αποστολή, με τον πρώην διεθνή μέσο να μπαίνει σιγά-σιγά στην εξίσωση.

Η απόφαση για διπλή ενίσχυση της ομάδας στη μεσαία γραμμή κατά τη χειμερινή μεταγραφικ­ή περίοδο είναι ειλημμένη, ενώ δεν αποκλείετα­ι να ενταθούν οι συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει με τον Γιόχανσον για την υπογραφή νέου συμβολαίου, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν με τους Λαμπρόπουλ­ο και Μάνταλο μετά τους σοβαρούς τραυματισμ­ούς τους.

Ο άτυχος Σουηδός άσος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και συζήτησε με τους ανθρώπους του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ για τον τόπο και τον χρόνο της επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί ώστε να αποκαταστα­θεί η ζημιά στο γόνατό του.

[SID:11480378]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece