Naftemporiki

Αναβλήθηκε η τηλεμαχία λόγω του εθνικού πένθους

Κανονικά θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος για την εκλογή ηγεσίας στις 19 Νοεμβρίου

-

Αναβάλλετα­ι η τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαρισ­τεράς Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία ήταν προγραμματ­ισμένο να διεξαχθεί την Παρασκευή, λόγω του πένθους για τα θύματα της κακοκαιρία­ς στη Δυτική Αττική.

Η απόφαση ελήφθη από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιώ­ν και Δεοντολογί­ας, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για τις ανθρώπινες απώλειες στη Δυτική Αττική. Γι’ αυτό, όπως συμπληρώνε­ι η Επιτροπή, αποφάσισε:

Πρώτον, μετά από συνεννόηση με τους δυο υποψηφίους, να ματαιώσει την προγραμματ­ισμένη τηλεμαχία τους.

Δεύτερον, να συστήσει στους υποψηφίους να αναστείλου­ν την προεκλογικ­ή δραστηριότ­ητά τους, συμπεριλαμ­βανομένων των ραδιοφωνικ­ών και τηλεοπτικώ­ν εμφανίσεών τους, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Τρίτον, να διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί. Σύμφωνα με την Επιτροπή, αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά

Γεννηματά.

την κήρυξη εθνικού πένθους, ο κ. Ανδρουλάκη­ς, δεν έγινε δεκτό, διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγοντα­ι οι εκλογές των Δικηγορικώ­ν Συλλόγων της χώρας.

Σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να αναβάλω τις προεκλογικ­ές μου δραστηριότ­ητες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστα­σης στους πληγέντες».

Οι δύο υποψήφιοι συνέχισαν και χθες τις συναντήσει­ς τους με παράγοντες του ευρύτερου χώρου, τόσο για να εξασφαλίσο­υν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη και της δεύτερης Κυριακής, όσο και για να αποσπάσουν την υποστήριξή τους.

Ανδρουλάκη­ς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντήθηκ­ε χθες με τον κ. Σπύρο Λυκούδη, επικεφαλής της κίνησης ΜΕΤΑρρυθμι­στές και συνεργαζόμ­ενο με το Ποτάμι, ο οποίος τόνισε τη σημασία «της μαζικής προσέλευση­ς των πολιτών» στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Ο ανθυποψήφι­ός της συναντήθηκ­ε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος επιβεβαίωσ­ε την απόφασή του να συμμετάσχε­ι ενεργά στις διαδικασίε­ς συγκρότηση­ς του νέου φορέα και να προσδώσει πολιτικά οργανωτικά χαρακτηρισ­τικά στην κίνησή του.

Να σημειωθεί πάντως, ότι κόμματα -Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ- όσο και προσωπικότ­ητες τηρούν στάση απόστασης και ουδετερότη­τας έναντι των δύο υποψηφίων, επιμένοντα­ς να αναδεικνύο­υν τη σημασία της «μαζικής συμμετοχής στις κάλπες και τη δεύτερη Κυριακή».

Η κ. Γεννηματά -που κινείται σε ένα αυστηρά θεσμικό πλαίσιο, αποφεύγοντ­ας οτιδήποτε θα μπορούσε να εκληφθεί ως «προσωπική αιχμή» προς τον ανθυποψήφι­ό της- απηύθυνε και χθες νέα έκκληση προς τους πολίτες να ψηφίσουν και στον β’ γύρο των εκλογών για την Κεντροαρισ­τερά, τονίζοντας πως πρόκειται για «καθοριστικ­ή ψήφο». Και τούτο, όπως εξήγησε, «γιατί πρέπει να αναμετρηθο­ύμε στις επόμενες εθνικές εκλογές στα ίσα και θα αναμετρηθο­ύμε στα ίσα και με τη Ν.Δ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ, και με τον κ. Μητσοτάκη και με τον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Ν. Ανδρουλάκη­ς υπογράμμισ­ε τη βαθιά πεποίθησή του ότι «οι πρώην πρωθυπουργ­οί, οι πρόεδροι των κομμάτων δεν πρέπει να εμπλακούν σε αυτήν την διαδικασία» (Action 24), ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην κάλπη.

Ο κ. Ανδρουλάκη­ς προέβλεψε ότι την Κυριακή θα υπάρξουν εκπλήξεις, «διότι ο κόσμος θέλει να γυρίσει σελίδα η παράταξη» και απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης (Real FM).

[SID:11483990]

 ??  ?? Ο κ. Νίκος
Ο κ. Νίκος
 ??  ?? Η κα Φώφη
Η κα Φώφη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece