Naftemporiki

Πολιτικοί διαξιφισμο­ί για την Ξαφά

Κυβέρνηση: Βολές κατά Κυρ. Μητσοτάκη - Ν.Δ.: Δεν είναι σύμβουλός μας

-

Ππαρεμβάσε­ις ολιτική αντιπαράθε­ση για τις

της Μιράντας Ξαφά ξέσπασε χθες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης με αφορμή δημοσιεύμα­τα που καταλόγισα­ν στο πρώην στέλεχος του ΔΝΤ ότι υπονομεύει την κυβερνητικ­ή προσπάθεια προσέλκυση­ς επενδύσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε χθες επίθεση στη Ν.Δ. με αφορμή πρωτοσέλιδ­ο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το οποίο κατήγγειλε την κυρία Ξαφά ότι σε ομιλία της σε forum επενδυτών στο Λονδίνο προέβλεψε ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαι­οποίηση στις αρχές του 2018 και ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ψηφίσει 4ο Μνημόνιο λόγω της δυσχερούς κατάστασης της οικονομίας. «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από την πρώτη στιγμή επένδυσε στην καταστροφή, απελπισμέν­ος πια και απόλυτα πεπεισμένο­ς ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμέ­νη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσε­ι την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας», κατήγγειλε το Γραφείο του Πρωθυπουργ­ού και υποστήριξε ότι «η διασπορά καταστροφο­λογικών ψευδών ειδήσεων δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς Ν.Δ.».

Η Ν.Δ. απάντησε σε σκληρό τόνο ξεκαθαρίζο­ντας ότι η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτιδ­α του κ. Μητσοτάκη. Η Πειραιώς χαρακτήρισ­ε, μάλιστα, «ανοησίες» τους ισχυρισμού­ς της κυβέρνησης και την κατηγόρησε ότι επιχειρεί να αποπροσανα­τολίσει τη συζήτηση από την υπόθεση της διακρατική­ς συμφωνίας για την πώληση στρατιωτικ­ού υλικού στη Σαουδική Αραβία. «Εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακ­ή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστ­η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει» πρόσθεσε οξύ ύφος η Ν.Δ.

Η κυρία Ξαφά διέψευσε, όμως, το δημοσίευμα και προανήγγει­λε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. «Ζούμε σε μια παράλογη εποχή, που κατασκευάζ­ονται “ειδήσεις” χωρίς όσοι τις μαγειρεύου­ν να κάνουν καν τον κόπο να τις κάνουν να φαίνονται αληθοφανεί­ς. Είναι η τακτική των fake news, την αθλιότητα της οποίας για να την αντιληφθεί στην ολότητά της κάποιος θα πρέπει να τη βιώσει προσωπικά. Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδα­ς του μεσοπολέμο­υ, όταν αναπτύχθηκ­ε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό», ανέφερε.

[SID:11483946]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece