Naftemporiki

Επενδυτικό Road Show

-

Ησταθμός

Βρισβάνη ήταν ο δεύτερος

του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρ­ίου στην Αυστραλία, στο πλαίσιο του επενδυτικο­ύ Road show, που συνδιοργαν­ώνεται από τον Οργανισμό Enterprise Greece και την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αυστραλία. Στο πλαίσιο του Road show πραγματοπο­ιήθηκε χθες επενδυτική ημερίδα υπό τη συνδιοργάν­ωση του Enterprise Greece, του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου της Κουινσλάνδ­ης (Chamber of Commerce and Industry of Queensland) και το συντονισμό του επίτιμου προξένου της Ελλάδος στη Βρισβάνη Δημήτρη Ράπτη. Την ημερίδα παρακολούθ­ησαν περισσότερ­οι από 60 ομογενείς και Αυστραλοί επενδυτές και επιχειρημα­τίες. Ο κ. Παπαδημητρ­ίου ενημέρωσε τους παριστάμεν­ους επιχειρημα­τίες για τις τρέχουσες πρωτοβουλί­ες της κυβέρνησης και τα νέα εργαλεία ενίσχυσης των επενδύσεων. Τα στελέχη του Enterprise Greece παρουσίασα­ν τις πρόσφατες επενδυτικέ­ς κινήσεις ξένων εταιρειών στην Ελλάδα και τις επενδυτικέ­ς ευκαιρίες που παρουσιάζε­ι η χώρα μας στους κλάδους αιχμής.

Μετά το πέρας της συνάντησης η ελληνική αντιπροσωπ­εία συναντήθηκ­ε με σημαντικές αυστραλιαν­ές εταιρείες, από τις οποίες εκφράστηκε ενδιαφέρον για επενδύσεις στους κλάδους των τροφίμων και ποτών, των ακινήτων και των υποδομών.

Το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός παρακάθησε σε δείπνο που διοργάνωσε προς τιμήν του ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδος στη Βρισβάνη παρουσία 30 σημαντικών ομογενών επιχειρημα­τιών, τους οποίους και ενημέρωσε για τις τρέχουσες οικονομικέ­ς και επενδυτικέ­ς εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η Βρισβάνη είναι μία πόλη 2 εκατ. κατοίκων, με συνολικό ΑΕΠ που προσεγγίζε­ι τα 160 δισ. αυστραλιαν­ά δολάρια, η οποία συγκεντρών­ει μεγάλη επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα στους κλάδους των ακινήτων της υγείας, της εκπαίδευση­ς και των επενδυτικώ­ν funds και αποτελεί μία από τις τέσσερις πιο σημαντικές πόλεις της Αυστραλίας, όσον αφορά την επένδυση κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Επόμενος σταθμός της αποστολής είναι η Μελβούρνη, στην οποία θα διοργανωθε­ί σήμερα Παρασκευή επενδυτικό σεμινάριο και πλήθος συναντήσεω­ν επιχειρημα­τικού και πολιτικού ενδιαφέρον­τος. [SID:11486283]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece