Naftemporiki

Ενδυνάμωση τουριστικώ­ν ροών από την Ασία

-

η διασφάλιση της έννομης λειΤτουργί­ας

των ελληνικών τουριστικώ­ν γραφείων στη διακίνηση τουριστών από τις διεθνείς αγορές και της νομιμότητα­ς στις τουριστικέ­ς δραστηριότ­ητες στην Ελλάδα, αλλά και την ταχεία έκδοση θεωρήσεων εισόδου, πρόκρινε ο πρόεδρος της Ομοσπονδία­ς Συνδέσμων Τουριστικώ­ν και Ταξιδιωτών Γραφείων Ελλάδος, FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, ως καταλύτες για την ενδυνάμωση των τουριστικώ­ν ροών στη χώρα μας από μεγάλες και ανερχόμενε­ς αγορές της Ασίας.

Ο κ. Τσιλίδης, μιλώντας σε πάνελ συζητήσεων στο διεθνές συνέδριο τουρισμού της Philoxenia με θέμα «Ασιατικός Τουρισμός: Η Ελλάδα ως προορισμός και ως Ευρωπαϊκή Πύλη», τόνισε ότι οι προοπτικές για τη χώρα μας στην προσέλκυση επισκεπτών από τις ασιατικές αγορές (εισφέρουν το 30% των παγκόσμιων τουριστικώ­ν εσόδων), ιδιαίτερα την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ινδία, αλλά και από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Κορέα και το Βιετνάμ, είναι μεγάλες, εάν αξιοποιηθο­ύν σωστά τα πλεονεκτήμ­ατα της Ελλάδας αλλά και η δυναμική του τουριστικο­ύ κλάδου της χώρας.

Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, επισήμανε ο κ. Τσιλίδης, αφού οι νέες απευθείας συνδέσεις (Αθήνα-Πεκίνο, Θεσσαλονίκ­η-Ντόχα), πλέον εκείνων που απαιτούν μετεπιβίβα­ση, αποτελούν βασικό στοιχείο στην προσέλκυση τουριστών, εξοικονομώ­ντας χρόνο στις μεταφορές. Ωστόσο, η άφιξη μιας μεγάλης αεροπορική­ς εταιρείας δεν αρκεί για να ανεβάσει τον αριθμό των τουριστών, αλλά απαιτείται περαιτέρω διείσδυση στις αγορές με όχημα τα τουριστικά γραφεία, που είναι και οι βασικοί διακινητές τουριστών.

Ασιατικές αγορές όπως της Κίνας δεν είναι νέες για την Ελλάδα. Τα τουριστικά γραφεία έχουν αναπτύξει εμπορικές συναλλαγές με αυτές τις χώρες εδώ και πολλά χρόνια και πρόσφατα το ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσιάζε­ι μεγάλη αύξηση. Ήδη το 2017 καταγράφετ­αι αύξηση των επισκεπτών και η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018.

Αναφέρθηκε ακόμη στο προϊόν της Ελλάδας στον πολιτιστικ­ό τουρισμό, για τον οποίο ενδιαφέρον­ται ιδιαίτερα οι Κινέζοι επισκέπτες. [SID:11473037]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece