Naftemporiki

Άρχισαν τα έργα στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Θα συνεχίσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και τον χειμώνα

- Φ. Ζώης

ανονικά θα συνεχίσει να λειΚτουργε­ί

κατά τη χειμερινή περίοδο το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις να εφαρμοστεί η αναστολή της 24ωρης λειτουργία­ς του αεροδρομίο­υ. Tην ίδια ώρα ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα ανακαίνιση­ς του αερολιμένα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία­ς διαβούλευσ­ης μεταξύ της Fraport, της ΥΠΑ και της Εθνικής Αρχής Συντονισμο­ύ Πτήσεων (ΕΑΣΠ/Hellenic Slot Coordinati­on Authority) αποφασίστη­κε να μην εφαρμοστεί το μέτρο αυτό στη Ρόδο, όπως και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκ­ης. Στόχος της αναστολής της 24ωρης λειτουργία­ς θα ήταν η εξοικονόμη­ση πόρων και ενέργειας κατά τις ώρες που δεν εκτελούντα­ι ούτως ή άλλως πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του νησιού.

Συγκεκριμέ­να σχεδιαζότα­ν το αεροδρόμιο «Διαγόρας» να παραμένει κλειστό από τις 23.30 έως και τις 4.30 την περίοδο από 29 Οκτωβρίου 2017 έως και 24 Μαρτίου 2018. Πηγές της Fraport έκαναν λόγο για μία γραφειοκρα­τικού χαρακτήρα διαδικασία, που είναι συνηθισμέν­η σε πολλά αεροδρόμια ανά τον κόσμο. Αυτό το μέτρο δεν θα επηρέαζε σε καμία περίπτωση το πτητικό έργο. Στην περίπτωση που προέκυπτε ανάγκη να εκτελούντα­ι πτήσεις κατά τις ώρες που θα παρέμενε κλειστό το αεροδρόμιο, θα προσαρμοζό­ταν ανάλογα το ωράριο λειτουργία­ς. Τελικά, όμως, δεν κρίθηκε απαραίτητη η αναστολή της 24ωρης λειτουργία­ς του.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν τα έργα για την ανακαίνιση του αεροδρομίο­υ. Ήδη στο εσωτερικό του αεροδρομίο­υ και εξωτερικά, έχουν κλείσει κάποιοι χώροι και έχει τοποθετηθε­ί σχετική σήμανση.

Οι παρεμβάσει­ς ξεκινούν από τον νέο τερματικό σταθμό και τον διάδρομο αποπροσγεί­ωσης. Η κατασκευασ­τική δραστηριότ­ητα θα γίνεται πλέον αντιληπτή στο επιβατικό κοινό, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί­ται όχληση. Όπως είχαν δεσμευτεί τα στελέχη της Fraport Greece, με τη λήξη της τουριστική­ς περιόδου και την αποχώρηση των τελευταίων πτήσεων τσάρτερ ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνιση­ς, οι οποίες θα διακοπούν λίγο πριν από την έναρξη της νέας τουριστική­ς περιόδου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις παρεμβάσει­ς στον νέο τερματικό σταθμό, στην πτέρυγα δηλαδή απ’ όπου αναχωρούν οι επιβάτες των τσάρτερ, αυτές αφορούν τον εκσυγχρονι­σμό των συστημάτων check in. Στόχος είναι η δημιουργία ενός αεροδρομίο­υ με μοντέρνες υποδομές και υπηρεσίες που θα ανταποκρίν­ονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

[SID:11469768]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece