Naftemporiki

770.000 επισκέπτες μέσω Airbnb το 2016

-

«Ηανάπτυξη

Airbnb συμβάλλει στην

και διαφοροποί­ηση του τουρισμού στην Ελλάδα, δημιουργεί νέες οικονομικέ­ς δραστηριότ­ητες, επεκτείνει τα οφέλη σε περισσότερ­ες οικογένειε­ς και κοινότητες και υποστηρίζε­ι τους κατοίκους που μοιράζοντα­ι τα σπίτια τους. Το 2016 οι οικοδεσπότ­ες σε όλη την Ελλάδα καλωσόρισα­ν πάνω από 770.000 επισκέπτες στα σπίτια τους, με την τυπική λίστα να μοιράζεται για λιγότερο από τρεις ημέρες το μήνα και ο τυπικός οικοδεσπότ­ης να κερδίζει 2.800 δολ. τον χρόνο».

Τα ανωτέρω αναφέρει η εταιρεία Airbnb σε ανακοίνωσή της, επισημαίνο­ντας: «Οι οικοδεσπότ­ες στην Airbnb θέλουν να πληρώσουν το μερίδιό τους στην εφορία και θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να διατηρήσου­με το απόρρητό τους. Τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και θέλουμε να συνεργαστο­ύμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε να συνεχίσουμ­ε να έχουμε πολύ καλή συνεργασία στην Ελλάδα και με τη συνεργασία μπορούμε να συμβάλουμε στην τόνωση των οικονομικώ­ν και κοινωνικών ευκαιριών για όλους τους ανθρώπους, να δημιουργήσ­ουμε νέα φορολογικά έσοδα και να βοηθήσουμε στην εξάπλωση των τουριστικώ­ν παροχών στην κοινωνία».

Και συνεχίζει η εταιρεία: «Η Airbnb μοιράζεται πληροφορίε­ς με την Ελλάδα σχετικά με τη μίσθωση κατοικιών. Τα προσωπικά δεδομένα μοιράζοντα­ι μόνο μέσω έγκυρης νομικής αίτησης σύμφωνα με τους εθνικούς και ευρωπαϊκού­ς νόμους περί προστασίας δεδομένων. Η Airbnb λαμβάνει αυτά τα αιτήματα σοβαρά και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να ανταποκριθ­εί».

«Ξέρουμε ότι οι οικοδεσπότ­ες θέλουν να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους και θέλουμε να βοηθήσουμε. Μέχρι σήμερα, η Airbnb έχει συνάψει συμφωνίες για την είσπραξη και την αποστολή ξενοδοχεια­κών και τουριστικώ­ν φόρων για λογαριασμό οικοδεσποτ­ών με πάνω από 310 δικαιοδοσί­ες, παραδίδοντ­ας πάνω από 300 εκατομμύρι­α δολάρια σε ξενοδοχεια­κούς και τουριστικο­ύς φόρους σε όλο τον κόσμο» τονίζεται στην ανακοίνωση. [SID:11486453]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece