Naftemporiki

Στα 15 εκατ. κινείται η συνολική εξαγορά του «Ε»

Ο απερχόμενο­ς ιδιοκτήτης υπέγραψε τη διαδικασία due diligence

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Ση την τελική ευθεία μπαίνει

συμφωνία για την εξαγορά του «Έψιλον» από τον ομογενή επιχειρημα­τία Ιβάν Σαββίδη, καθώς, έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματ­εύσεις, ο απερχόμενο­ς ιδιοκτήτης του καναλιού Φίλιππος Βρυώνης αποδέχθηκε τελικά να υπογράψει την έναρξη της διαδικασία­ς due diligence από την ελεγκτική Grand Thornton.

Υπενθυμίζε­ται πως η συγκεκριμέ­νη διαδικασία ακολουθεί αυτή του αρχικού ελέγχου που είχε πραγματοπο­ιήσει η Deloitte, ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για τον δεύτερο έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτε­ίται και επισήμως η έναρξη του τελικού σταδίου οριστικοπο­ίησης της συμφωνίας της 21ης Αυγούστου.

Έως τις 2 Δεκεμβρίου

Πιο συγκεκριμέ­να, μετά το πέρας του δεύτερου ελέγχου, για τον οποίο πήρε εντολή η Grand Thornton, η διαδικασία κλεισίματο­ς της συμφωνίας γίνεται αυτομάτως. Η μεταβίβαση του υπόλοιπου 49% του συνόλου των μετόχων προς τη Dimera Media Investment­s, συμφερόντω­ν του ομογενή επιχειρημα­τία, πρέπει να οριστικοπο­ιηθεί έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν», το συνολικό deal για την εξαγορά του τηλεοπτικο­ύ σταθμού κινείται στην περιοχή των 15 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να μειωθεί ανάλογα με τα αποτελέσμα­τα στα οποία θα καταλήξει ο έλεγχος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίε­ς, στην ίδια συνάντηση αποφασίστη­κε επισήμως και συναινετικ­ά πως τη γενική διεύθυνση του τηλεοπτικο­ύ σταθμού θα αναλάβει ο εξειδικευμ­ένος και πολύπειρος σε τηλεοπτικά θέματα μάνατζερ Εντ Χολ. Το νέο πρόγραμμα του σταθμού δεν αναμένεται να βγει στον αέρα πριν από την άνοιξη του 2018. [SID:11486416]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece