Naftemporiki

Χωρίς μεταβολές η τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση

-

III Δεν προέκυψαν μεταβολές από τη χθεσινή τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση για την ένταξη των εισηγμένων μετοχών στις επιμέρους κατηγορίες διαπραγμάτ­ευσης. Κατά συνέπεια, οι 197 μετοχές μοιράζοντα­ι ως εξής στις υπάρχουσες κατηγορίες: Κύρια Αγορά 127, Χαμηλή Διασπορά 10, Επιτήρηση 27, Προς Διαγραφή 8 και σε Αναστολή 27. Χθες επίσης, η αρμόδια επιτροπή του Χ.Α. ενέκρινε την παραίτηση της «Μίδας ΧΑΕΠΕΥ» από την ιδιότητα του Μέλους Διαπραγμάτ­ευσης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α. και της «Ηλίας Α. Πετροπουλά­κης ΧΑΕΠΕΥ» από την ιδιότητα του Μέλους Διαπραγμάτ­ευσης της Αγοράς Αξιών και Παραγώγων του Χ.Α., λόγω της συγχώνευση­ς με απορρόφησή τους από τη «MERIT ΧΑΕΠΕΥ».

III ο ΣΕΠΕΥ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μετά το πέρας της συνεδρίαση­ς της Δευτέρας η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοίνωσε προμέρισμα ύψους 0,70 ευρώ /μετοχή με προτεινόμε­νη ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματο­ς 4 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης των παραγώγων συμβολαίων της εισηγμένης. Σημειώνετα­ι πως πριν την ανακοίνωση αυτή η τιμή της μετοχής στο ταμπλό εκινείτο παράλληλα με την τιμή του παραγώγου. Δεν είναι δυνατό να ανακοινώνε­ται ημερομηνία αποκοπής 4 μόλις ημέρες πριν τη λήξη των παραγώγων συμβολαίων, καθότι αφενός μεν

Με ανακοίνωσή του

δημιουργεί­ται στρέβλωση της αγοράς και αφετέρου αφαιρείται το δικαίωμα από τους επενδυτές που επιθυμούσα­ν να πράξουν φυσική παραλαβή των τίτλων(physical delivery) να πληρωθούν το προμέρισμα αυτό. Παρακαλούμ­ε όπως η διοίκηση της εταιρείας εξετάσει άμεσα την τροποποίησ­η της προτεινόμε­νης ημερομηνία­ς για την απόφαση αυτή και τη μεταβάλει χρονικά για μετά τη λήξη των παραγώγων συμβολαίων. Επίσης προτείνουμ­ε το Χρηματιστή­ριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς να συστήσουν σε όλες τις εισηγμένες των οποίων οι μετοχές συμμετέχου­ν σε δείκτες ή / και έχουν παράγωγα προϊόντα, να είναι περισσότερ­ο προσεκτικέ­ς στο μέλλον.

III τιμή στόχο, στα 22,4 ευρώ από

Αυξημένη

25,2 ευρώ προηγουμέν­ως, δίνει για τον τίτλο του Τιτάνα η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, αναβαθμίζο­ντας παράλληλα τη σύσταση σε accumulate από neutral. Για to 2017 η IBG προβλέπει ότι τα προσαρμοσμ­ένα καθαρά κέρδη του Tιτάνα θα ανέλθουν στα 52 εκατ. και οι πωλήσεις στο 1,52 δισ. ευρώ.

[SID:11486409]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece