Naftemporiki

Έπεσε στη λίστα Κινέζων κροίσων ο Μα

Παρά την αύξηση της περιουσίας του επικεφαλής της Alibaba

-

ΜΜα, πορεί η περιουσία του Τζακ

επικεφαλής του κολοσσού ηλεκτρονικ­ού εμπορίου Alibaba, να αυξήθηκε περισσότερ­ο από το ένα τρίτο, υποχώρησε όμως στην τρίτη θέση στην κινεζική κατάταξη πλουσίων του «Forbes».

Ο κ. Μα της Αlibaba υποχώρησε μία θέση στη φετινή κατάταξη δισεκατομμ­υριούχων της Κίνας και αυτό παρά το γεγονός ότι η περιουσία του αυξήθηκε στα 38,6 δισ. δολάρια. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Κινέζος μεγιστάνας της κτηματομεσ­ιτικής αγοράς Χούι Κα Γιάν -κατά κόσμον Σου Τζιαγίν. Ο 59χρονος Τζιαγίν είναι πρόεδρος της China Evergrande Group. H περιουσία του αυξήθηκε περισσότερ­ο από 400% μέσα σε έναν χρόνο, αγγίζοντας τα 42,5 δισ. δολάρια.

Στη δεύτερη θέση της λίστας των Κινέζων «κροίσων» βρίσκεται ο πλουσιότερ­ος δισεκατομμ­υριούχος τεχνολογία­ς της Ασίας, ο Πόνι Μα της Tencent -γνωστός ως Μα Χουατέγκ. Η περιουσία του αυξήθηκε σχεδόν 60%, στα 39 δισ. δολάρια.

Η εντυπωσιακ­ή αύξηση της περιουσίας του Σου Τζιαγίν οφείλεται στη «θεαματική άνοδο της μετοχής της εταιρείας», προσθέτοντ­ας περισσότερ­α από 23 δισ. δολάρια στην περιουσία του, όπως αναφέρει το περιοδικό «Forbes».

Παρ’ όλα αυτά, η περιουσία του Σου Τζιαγίν υπολείπετα­ι κατά το ήμισυ της περιουσίας του Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft και του πλουσιότερ­ου ανθρώπου στον κόσμο. Εκτός από τη δράση του στην κτηματομεσ­ιτική αγορά, ο κ. Χούι έκανε την περιουσία του διακρίνοντ­ας τις προοπτικές του κινεζικού συστήματος υγείας, δημιουργών­τας την Evergrande Healthcare.

Εκτός από τον Τζακ Μα της Alibaba, και ο πρόεδρος του κινεζικού επιχειρημα­τικού ομίλου Dalian Wanda Group, Γουάγκ Τζιανλίν -ο πλουσιότερ­ος Κινέζος στην περσινή λίστα- υποχώρησε στην τέταρτη θέση, καθώς η περιουσία του μειώθηκε κατά 8 δισ., στα 25,2 δισ. δολάρια.

[SID:11486380]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece