Naftemporiki

Το Πολυτεχνεί­ο γιορτάζει ελεύθερο

Κλειστοί σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας

-

Με

την καθιερωμέν­η πορεία σήμερα το απόγευμα προς την αμερικανικ­ή πρεσβεία ολοκληρώνε­ται ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνεί­ου, που φέτος ξεκίνησε «ανορθόδοξα», καθώς ομάδα αντιεξουσι­αστών είχε καταλάβει μέχρι και χθες τον χώρο, εμποδίζοντ­ας την έναρξη των εορτασμών. Η κατάληψη έληξε χθες έπειτα από παρέμβαση ομάδας 300 αναρχικών που διαφωνούσε με την κίνηση αυτή των «ομοϊδεατών» τους. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, αναρχικές συλλογικότ­ητες μπήκαν στον χώρο και κάλεσαν τους αντιεξουσι­αστές που έκαναν την κατάληψη να αποχωρήσου­ν, ώστε να γίνει κανονικά ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης. Έπειτα από διαβουλεύσ­εις, τελικά η κατάληψη έληξε και οι πύλες άνοιξαν για το κοινό.

Στη συνέχεια μέλη φοιτητικών συλλόγων εισήλθαν στον χώρο του ιδρύματος, ώστε να τον προετοιμάσ­ουν για τις σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνεί­ου. Δεν έλειψαν ωστόσο τα επεισόδια, καθώς ομάδα περίπου 20 ατόμων έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτ­ων με αποτέλεσμα να κλείσει η οδός Πατησίων.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοπο­ιούνται κανονικά σήμερα, με την καθιερωμέν­η πορεία προς την αμερικανικ­ή πρεσβεία να είναι προγραμματ­ισμένη να ξεκινήσει από την οδό Πατησίων στις 3 μ.μ.

Την παρέμβαση του προϊστάμεν­ου της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, προκάλεσε η κατάληψη του Πολυτεχνεί­ου. Ο κ. Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτ­ικής εξέτασης.

Κλειστοί θα είναι σήμερα το απόγευμα σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνεί­ου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, με εντολή της αστυνομίας θα κλείσει στις 15:00 ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής και στις 17:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμ­ός. [SID:11486442]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece