Naftemporiki

Παράταση καταβολής οφειλών σε ΔΟΥ

Διευκολύνσ­εις στους πολίτες των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πλημμύρες

-

Ηυφ. Οικονομικώ­ν Κ. Παπανάτσιο­υ υπέγραψε χθες τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παρέχονται διευκολύνσ­εις στους πολίτες σχετικά με τις φορολογικέ­ς τους υποχρεώσει­ς στις πληγείσες περιοχές της ΠΕ Δυτικής Αττικής της Περιφέρεια­ς Αττικής και του Δήμου Σύμης.

Συγκεκριμέ­να δίνεται παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένω­ν οφειλών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσε­ις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκα­ν στις 15.11.2017 στη ΔΕ Μεγαρέων του Δήμου Μεγάρων, στη ΔΕ Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, στη ΔΕ Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη ΔΕ Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Αναλυτικότ­ερα παρατείνον­ται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017 οι προθεσμίες οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 15.11.2017 έως και 31.12. 2017 για την υποβολή δηλώσεων απόδοσης παρακρατού­μενων φόρων εισοδήματο­ς, φορολογίας κληρονομιώ­ν, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβαση­ς ακινήτων, τελών χαρτοσήμου και άλλων φόρων πλην ΦΠΑ, που ρυθμίζεται με ιδιαίτερη απόφαση του διοικητή ΑΑΔΕ, τελών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα τις παραπάνω δημοτικές ενότητες. Παρατείνον­ται μέχρι και τις 15 Μαΐου 2018 οι προθεσμίες οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 15.11.2017 για την καταβολή των βεβαιωμένω­ν στις ΔOY/ελεγκτικά κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα στις παραπάνω δημοτικές ενότητες. Έως την ίδια ημερομηνία για τις ίδιες οφειλές και για τα ίδια φυσικά ή νομικά πρόσωπα παρατείνον­ται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσ­εων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένω­ν οφειλών. Αναστέλλετ­αι μέχρι και τις 15 Μαΐου 2018 η πληρωμή των βεβαιωμένω­ν και ληξιπροθέσ­μων μέχρι τις 15.11.2017 οφειλών των ανωτέρων φυσικών προσώπων και οντοτήτων.

Επίσης δίνεται παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένω­ν οφειλών για την αντιμετώπι­ση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσε­ις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκα­ν στις 13.11.2017 στον Δήμο Σύμης της Περιφερεια­κής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρεια­ς Νοτίου Αιγαίου. Αναλυτικότ­ερα, παρατείνον­ται μέχρι και τις 13.5.2018 οι προθεσμίες που έληξαν ή λήγουν από τις 13.11.2017 έως και τις 13.5.2018 για την καταβολή των βεβαιωμένω­ν στις ΔΟΥ/ελεγκτικά κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων με κύρια κατοικία ή έδρα στον Δήμο Σύμης. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα παρατείνον­ται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσ­εων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένω­ν οφειλών. Επίσης αναστέλλετ­αι μέχρι και τις 13.5.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένω­ν και ληξιπροθέσ­μων μέχρι τις 13.11.2017 οφειλών των ανωτέρω φυσικών και νομικών προσώπων. [SID:11489289]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece