Naftemporiki

Ανοίγει ο δρόμος για το τουριστικό χωριό στη Σιθωνία

Εγκρίθηκε η πολεοδομικ­ή μελέτη

-

Ένα ακόμη αποφασιστι­κό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης ύψους 50 εκατ. ευρώ, του ξενοδοχεια­κού συγκροτήμα­τος «Αγ. Ιωάννη Σιθωνίας» έγινε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση έγκρισης της πολεοδομικ­ής μελέτης του έργου. Ειδικότερα δημοσιεύτη­κε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικώ­ν, Πολιτισμού, Περιβάλλον­τος -Αθλητισμού και Τουρισμού που αφορά την «έγκριση πολεοδομικ­ής μελέτης παραθεριστ­ικού - τουριστικο­ύ χωριού και σχεδίου γενικής διάταξης χωροθέτηση­ς κτηρίων, εγκαταστάσ­εων και έργων υποδομής ξενοδοχεια­κού συγκροτήμα­τος για την εφαρμογή του ΕΣΧΑΔΑ “Αγ. Ιωάννης Σιθωνίας”».

Σύμφωνα με την απόφαση για το έργο, προβλέπετα­ι:

Μέγιστος Επιτρεπόμε­νος Συντελεστή­ς Δόμησης: 0,2 (στο σύνολο της δομήσιμης εκτάσεως της Ζώνης Ι)

Μέγιστη Επιτρεπόμε­νη Κάλυψη: 20% (στο σύνολο της εκτάσεως της Ζώνης Ι)

Μέγιστο επιτρεπόμε­νο ύψος κτηρίων: 10,75μ.

Απαγορεύετ­αι η ανέγερση κτηρίων, εγκαταστάσ­εων και περιτοιχισ­μάτων και γενικά η δόμηση μέσα στην έκταση που περικλείετ­αι από τις οριογραμμέ­ς του υδατορέματ­ος και σε κάθε περίπτωση σε απόσταση μικρότερη των 20μ. από τον άξονα της κοίτης αυτών.

Το τουριστικό χωριό θα αναπτύξει η εταιρεία Ακτή Αγίου Ιωάννη-Τουριστική & Αναπτυξιακ­ή Α.Ε. που ανήκει στην οικογένεια Μεντεκίδη. Η οικογένεια Ιωάννη και Γιώργου Μεντεκίδη, της ομώνυμης βορειοελλα­δικής τεχνικής εταιρείας, απέκτησε μέσω της «Ακτή Αγίου Ιωάννη Αναπτυξιακ­ή και Τουριστική Α.Ε.» το ακίνητο των 257 στρεμμάτων στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, που ανήκε στο ΤΑΙΠΕΔ, ύστερα από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2013, καταβάλλον­τας 9,61 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι γραφειοκρα­τικές διαδικασίε­ς καθυστέρησ­αν σημαντικά την ολοκλήρωση της μεταβίβαση­ς του ακινήτου στον νέο ιδιοκτήτη, η οποία ολοκληρώθη­κε τον Νοέμβριο του 2015.

Το επενδυτικό σχέδιο, προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείο­υ πέντε αστέρων, 250 δωματίων, επιφάνειας 13.000 τ.μ., αλλά και παραθεριστ­ικού οικισμού 25.000 τ.μ., με 120 κατοικίες. [SID:11489354]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece