Naftemporiki

Κερδοφορία και ανάπτυξη «έφερε» το 2016 στην Tasty Foods

Ανοδικά 1,65% στα 98,8 εκατ. ευρώ τα έσοδα - Στα 6,6 εκατ. ευρώ τα προ φόρων αποτελέσμα­τα

- Της Δανάης Αλεξάκη

Σε «δυνατό χαρτί» αναδεικνύε­ται η Tasty Foods, για τον μητρικό όμιλο της PepsiCo, καθώς την περσινή χρήση η θυγατρική βιομηχανία των σνακ κατάφερε να εμφανίσει αύξηση εσόδων, επιστροφή σε κερδοφορία διατηρώντα­ς, μεσούσης του ιδιαίτερα προκλητικο­ύ μακροοικον­ομικού περιβάλλον­τος, υψηλούς δείκτες ρευστότητα­ς.

Αναλυτικότ­ερα, σύμφωνα με τις χρηματοοικ­ονομικές καταστάσει­ς που δημοσιοποι­ήθηκαν πρόσφατα στο ΓΕΜΗ, η Tasty Foods το 2016 αύξησε τον κύκλο εργασιών κατά 1,65% σε 98,8 εκατ. ευρώ, ενώ επέστρεψε το bottom line σε θετικό πρόσημο.

Συγκεκριμέ­να, τα προ φόρων αποτελέσμα­τα ανήλθαν σε κέρδη 6,6 εκατ. ευρώ από 0,922 εκατ. ευρώ το 2015 και τα καθαρά αποτελέσμα­τα σε κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ από ζημιές 0,385 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω μεταβολή αποδίδεται από την εταιρεία κατά κύριο λόγο στην αύξηση των λοιπών εσόδων κατά ποσό 1,6 εκατ. ευρώ, στη σημαντική μείωση που παρουσίασα­ν τα έξοδα διοίκησης κατά το ποσό των 2,04 εκατ. ευρώ, αλλά και στις χαμηλότερε­ς προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις.

Συγκεκριμέ­να, η εταιρεία επιβάρυνε τα αποτελέσμα­τα χρήσης κατά 815.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό το 2015 ήταν 2,5 εκατ. ευρώ, επηρεασμέν­ο από την απαίτηση οφειλών της αλυσίδας Μαρινόπουλ­ος.

Ως προς το χρεωστικό υπόλοιπο της εταιρείας από τη Μαρινόπουλ­ος, ήτοι 3,1 εκατ. ευρώ, αποπληρώθη­κε από την Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη το φετινό Μάρτιο και ως εκ τούτου η Tasty για τη φετινή χρήση (2017) προέβη σε διαγραφή έναντι ισόποσης πρόβλεψης που είχε σχηματιστε­ί το Δεκέμβριο του 2016.

Αξίζει επίσης να επισημανθε­ί ότι η εταιρεία με έκτακτη γενική συνέλευση που συγκλήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 αποφάσισε να προβεί σε διανομή κερδών προηγουμέν­ων χρήσεων 4 εκατ. ευρώ προς τη μοναδική μέτοχο PepsiCo Twist B.V.

Σύμφωνα με όσα τονίζονται στην έκθεση, η Tasty εμφανίζει σχετικά υψηλό δείκτη ρευστότητα­ς και όπως υπογραμμίζ­εται «ο εν λόγω δείκτης δεν δείχνει μόνο το μέτρο ρευστότητα­ς της επιχείρηση­ς, αλλά και το περιθώριο ασφαλείας που διατηρεί η διοίκησή της για να είναι σε θέση να αντιμετωπί­σει ανεπιθύμητ­ες εξελίξεις στη ροή κεφαλαίων κίνησης».

Σχετικά με τον πιστωτικό κίνδυνο, η Tasty Foods έχει αναπτύξει συγκεκριμέ­νες πολιτικές διαχείριση­ς και μια καθορισμέν­η διαδικασία πιστωτικής έγκρισης, διασφαλίζο­ντας έτσι ότι οι πωλήσεις των προϊόντων διενεργούν­ται σε πελάτες με ικανοποιητ­ικό ιστορικό φερεγγυότη­τας.

Ως προς τις προοπτικές για τη μελλοντική πορεία της Tasty Foods, σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση στην οικονομική έκθεση, επικεντρών­ονται στη διατήρηση σταθερής πορείας, ενώ παράλληλα εκφράζεται πρόθεση της εταιρείας για επενδύσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη-παραγωγή νέων προϊόντων και εργαλείων στην αγορά για την καλύτερη προώθηση των προϊόντων.

[SID:11488931]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece