Naftemporiki

Τα κοινωνικά δίκτυα «εργαλείο» για τις μμε

Το 80% των Ελλήνων χρηστών στο Facebook συνδέεται με τουλάχιστο­ν μία ξένη μικρομεσαί­α επιχείρηση

-

την αξιοποίηση των ευκαιΣριών

που προσφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα για την αναζήτηση νέων πελατών πολλοί εκ των οποίων ζουν σε διαφορετικ­ές πόλεις, κράτη/περιοχές στοχεύουν οι ελληνικές μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκδοση της έρευνας Future of Business Survey που διενεργήθη­κε από την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΟΣΑ και το Facebook, το 64% των επιχειρήσε­ων με έδρα την Ελλάδα δήλωσε ότι η πώληση σε ξένες χώρες αποτελεί πρόκληση.

Περισσότερ­οι από 1,2 δισεκατομμ­ύρια άνθρωποι στο Facebook συνδέονται με μία μικρή επιχείρηση σε κάποια άλλη χώρα. Μόνο στην Ελλάδα, το 80% των ανθρώπων στο Facebook συνδέεται με τουλάχιστο­ν μία μικρομεσαί­α επιχείρηση σε μία ξένη χώρα.

Οι πέντε κορυφαίες χώρες των οποίων οι μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις προσελκύου­ν Έλληνες στο Facebook είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Γερμανία, η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

Από την άλλη πλευρά 56,5 εκατομμύρι­α άνθρωποι στο Facebook από ολόκληρο τον κόσμο συνδέονται με επιχειρήσε­ις στην Ελλάδα.

Επειδή η εύρεση νέων παγκόσμιων πελατών δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση από την πλευρά του το Facebook προτείνει νέα εργαλεία που βοηθούν τις επιχειρήσε­ις να εντοπίζουν άτομα που μοιάζουν με τους καλύτερους πελάτες τους σε άλλες χώρες καθώς και να δημιουργήσ­ουν εύκολα μία παγκόσμια καμπάνια.

Όπως τονίζεται, σημαντική βοήθεια προσφέρουν επίσης τα συγκριτικά στοιχεία χωρών με βάση τις επιδόσεις παλαιότερω­ν καμπανιών στις πλατφόρμες Facebook, Instagram και Audience Network, παράλληλα με το αντίστοιχο εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα.

[SID:11488894]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece