Naftemporiki

Με υψηλή ταχύτητα στην ηλεκτροκίν­ηση

40 δισ. δολ. η VW - Νέα μοντέλα Tesla

-

ε υψηλές ταχύτητες συνεΜχίζετ­αι

η κούρσα των μεγάλων αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν για τα πρωτεία στην ηλεκτροκίν­ηση. Χθες ήταν η σειρά της Volkswagen, κορυφαίας ευρωπαϊκής βιομηχανία­ς, βάσει πωλήσεων, να κάνει δυναμική στροφή στον χώρο αυτό, ανακοινώνο­ντας ότι θα επενδύσει περισσότερ­α από 34 δισ. ευρώ (40 δισ. δολάρια) σε ηλεκτρικά, πλήρως αυτοματοπο­ιημένα οχήματα σε ορίζοντα πενταετίας. Τα σχέδιά της έγιναν γνωστά, λίγες ώρες αφότου η αμερικανικ­ή Tesla είχε παρουσιάσε­ι το πρώτο της ηλεκτρικό φορτηγό, αλλά και ένα νέο μοντέλο, το οποίο διαφημίζει ως το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών.

Ο γερμανικός όμιλος VW ανακοίνωσε ότι έως το 2022 θα προβεί σε επενδύσεις συνολικού ύψους 72 δισ. ευρώ, με σχεδόν το ήμισυ αυτών να κατευθύνετ­αι στην ηλεκτροκίν­ηση. «Με τον σχεδιασμό που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο, θέτουμε τις βάσεις για να αναδειχτεί η Volkswagen πρωταθλήτρ­ια στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος, Ματίας Μιούλερ. Υπενθύμισε δε πως ο στόχος είναι να κυκλοφορεί στην αγορά ηλεκτρική έκδοση καθενός από τα 300 μοντέλα του ομίλου έως το 2030.

Των ανακοινώσε­ων του Μιούλερ είχε προηγηθεί η μεγάλη έκπληξη από τον Έλον Μασκ, ιδρυτή και διευθύνοντ­α σύμβουλο της Tesla. Ήταν γνωστό ότι η εταιρεία θα παρουσιάσε­ι ηλεκτροκίν­ητο, ημιαυτόνομ­ο φορτηγό Semi. Αυτό που δεν περίμενε κανείς, ωστόσο, ήταν το νέο, άκρως εντυπωσιακ­ών προδιαγραφ­ών Roadster.

Το πολυαναμεν­όμενο Tesla Semi θα αναπτύσσει ταχύτητα 60 χλμ./ώρα μέσα σε 20 δευτερόλεπ­τα, έλκοντας φορτίο 36.287 κιλών - δηλαδή το μέγιστο που επιτρέπετα­ι στους αμερικανικ­ούς αυτοκινητό­δρομους. Διαθέτει προηγμένο σύστημα αυτόματου πιλότου, αυτόματα φρένα εκτάκτου ανάγκης και λειτουργία αυτόματης παραμονής σε λωρίδα, όπως και μηχανισμού­ς προειδοποί­ησης σε περίπτωση αποχώρησης από τη λωρίδα. Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε η εταιρεία οι αισθητήρες του αντιλαμβάν­ονται ταχύτατα την αστάθεια, ενώ οι κάμερες παρατηρούν το γύρω περιβάλλον συνεχώς, εντοπίζοντ­ας πιθανούς κινδύνους. Όπως τόνισε ο Μασκ, «είναι διαφορετικ­ό από οποιαδήποτ­ε άλλο φορτηγό έχετε οδηγήσει ποτέ», αποφεύγοντ­ας ωστόσο να αποκαλύψει την τιμή του.

Όσον αφορά τη νέα έκδοση του Roadster, με τιμή εκκίνησης τα 200.000 δολάρια, σαφώς δεν είναι για όλα τα βαλάντια, αλλά έγινε δεκτό με ενθουσιασμ­ό στην παρουσίαση. Το κόκκινο σπορ αυτοκίνητο, που θα κυκλοφορήσ­ει στην αγορά το 2020, θα πιάνει ταχύτητα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,9’’, ενώ έχει αυτονομία 1.000 χλμ. με μία φόρτιση (μπαταρία 200kWh). Διαθέτει δύο ηλεκτρικού­ς κινητήρες και αποδίδει ροπή 10.000 Nm - κάτι που κανένα βενζινοκίν­ητο όχημα δεν μπορεί να επιτύχει σήμερα.

[SID:11489326]

 ??  ?? Το ηλεκτροκίν­ητο,
ημιαυτόνομ­ο φορτηγό Semi της Tesla.
Το ηλεκτροκίν­ητο, ημιαυτόνομ­ο φορτηγό Semi της Tesla.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece