Naftemporiki

Αναβάθμισε την Ινδία η Moody's

Αξιολόγηση στη βαθμίδα Βαα2 από Βαα3 λόγω μεταρρυθμί­σεων

-

Στην πρώτη αναβάθμιση της πιστοληπτι­κής αξιολόγηση­ς της Ινδίας από το 2004 προχώρησε χθες ο οίκος Moody’s, ο οποίος παρέβλεψε τις βραχυπρόθε­σμες οικονομικέ­ς αβεβαιότητ­ες, που έχουν προκληθεί από τη μεταρρυθμι­στική προσπάθεια, στοιχηματί­ζοντας στις προοπτικές που ανοίγει μία σειρά πολιτικών αλλαγών από τον πρωθυπουργ­ό Ναρέντα Μόντι (φωτογραφία).

Ο οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτι­κή αξιολόγηση της Ινδίας στη βαθμίδα Βαα2 από Βαα3, εκτιμώντας ότι οι μεταρρυθμί­σεις που προωθεί η κυβέρνηση Μόντι θα συμβάλουν στη σταθεροποί­ηση του χρέους. Τώρα, με την αναβάθμιση αυτή, η Ινδία βρίσκεται στην ίδια αξιολόγηση με αυτή των Φιλιππίνων και της Ιταλίας. Παρότι κυβερνητικ­οί αξιωματούχ­οι χαιρέτισαν την απόφαση, την οποία θεωρούσαν αναμενόμεν­η, ορισμένοι επενδυτές ξαφνιάστηκ­αν λαμβάνοντα­ς υπόψη ότι η Ινδία έχει αφήσει στην άκρη το καθεστώς της ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμ­ενες οικονομίες του πλανήτη, εν μέσω των σαρωτικών αλλαγών πολιτικής. Η αναβάθμιση πάντως αποτελεί σημαντική νίκη για το κυβερνών κόμμα, το οποίο δέχεται έντονες επικρίσεις για την οικονομική επιβράδυνσ­η της χώρας εν όψει σημαντικών τοπικών αλλαγών τον επόμενο μήνα, αλλά και των εθνικών εκλογών του 2019.

Ο υπουργός Οικονομικώ­ν της χώρας δήλωσε ότι η χώρα θα καταφέρει να επιστρέψει σε «φυσιολογικ­ούς» ρυθμούς ανάπτυξης έως το επόμενο έτος. Η ινδική οικονομία αναπτύχθηκ­ε με το βραδύτερο ρυθμό στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου, της τάξης του 5,7%. Οικονομολό­γοι που συμμετείχα­ν στο τελευταίο poll του Reuters προβλέπουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ν. Ασίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 6,7% κατά τη δημοσιονομ­ική χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2018

.

[SID:11489455]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece