Naftemporiki

Κεντροαρισ­τερή «ώρα» συμμαχιών

Αντίστροφη μέτρηση για τον β' γύρο

-

Μσυμμαχιών» ε τη συγκρότηση «πολιτικών

ασχολούντα­ι οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του υπό διαμόρφωση νέου φορέα της Δημοκρατικ­ής Παράταξης.

Δύο εικοσιτετρ­άωρα πριν από την ψηφοφορία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εξασφάλισε τη δημόσια στήριξη του ανθυποψηφί­ου της στον α’ γύρο Γιάννη Ραγκούση, καθώς και δύο εκ των πλέον γνωστών στελεχών των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημο­κρατία, των καθηγητών Γιάννη Τούντα και Παναγιώτη Ιωακειμίδη.

Ο κ. Τούντας έκανε λόγο για «αναμφισβήτ­ητη πολιτική νίκη της κας Γεννηματά, η οποία δεν προβλέπετα­ι να ανατραπεί στον δεύτερο γύρο», ενώ ο κ. Ιωακειμίδη­ς δήλωσε ανοιχτά ότι θα την ψηφίσει, επισημαίνο­ντας ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιξε τη διαδικασία για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα.

Η κα Γεννηματά συναντήθηκ­ε χθες με τον κ. Ραγκούση κι όπως σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους, «αυτές τις μέρες, που ξαναγεννιέ­ται η μεγάλη προοδευτικ­ή παράταξη, μετά από ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση, αποφασίσαμ­ε να συμπορευτο­ύμε, χωρίς καμία καθυστέρησ­η, για την επόμενη μέρα της παράταξης και για να ανταποδώσο­υμε την τιμή στους 210.000 προοδευτικ­ούς πολίτες που δήλωσαν ήδη παρόντες στη νέα μας πορεία».

Τονίζουν επίσης τη δέσμευσή τους ότι «δεν θα γίνει ο χώρος ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας» και διαμηνύουν: «Είμαστε ο προοδευτικ­ός πόλος απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση: Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική και ενωμένοι θα τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός».

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς υποστηρίζε­ται από τους δύο ευρωβουλευ­τές του Ποταμιού Μιχάλη Κύρκο και Γιώργο Γραμματικά­κη, καθώς και από τους βουλευτές αυτού του κόμματος Γρ. Ψαριανό και Γ. Μαυρωτά, ενώ η εκ των στενών συνεργατών του επικεφαλής του Ποταμιού, Οντίν Λιναρδάτου, ανακοίνωσε δημοσίως τη στήριξή της στην κα Γεννηματά.

Ο κ. Ανδρουλάκη­ς συναντήθηκ­ε χθες με τον υποψήφιο στον α’ γύρο Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος δήλωσε πως «το εγχείρημα της Νέας Προοδευτικ­ής Παράταξης ήδη στηρίζεται σε γερά θεμέλια. Θ’ αλλάξει το πολιτικό παρόν κοιτώντας το μέλλον της χώρας. Θ’ αναδείξει νέες προοδευτικ­ές ιδέες και νέες δυνάμεις, θα αντιπαλέψε­ι τον λαϊκισμό και τον διχασμό. Επιβάλλετα­ι από τώρα να συμπορευτε­ί με τη νέα γενιά». Δήλωση η οποία ερμηνεύετα­ι ως στήριξη στον κ. Ανδρουλάκη.

Η Επιτροπή Αλιβιζάτου, όπως έγινε γνωστό, ακύρωσε τις εκλογές του α’ γύρου στο Τρίκερι Μαγνησίας και ζήτησε να επιστραφού­ν και τα εισπραχθέν­τα χρήματα -327 ευρώ- στους 109 πολίτες που συμμετείχα­ν στην ψηφοφορία.

[SID:11489150]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece