Naftemporiki

Πέντε παρεμβάσει­ς προτείνει ο Μητσοτάκης

-

Δέσμη πέντε παρεμβάσεω­ν για τη στήριξη των πλημμυροπα­θών στη Δυτική Αττική πρότεινε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε τη συνδρομή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, για την αντιμετώπι­ση των συνεπειών της τραγωδίας.

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε στην κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για: α) την πλήρη απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, β) το πάγωμα των οφειλών τους προς την εφορία, γ) τη δωρεάν παροχή ηλεκτροδότ­ησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται για να αποκαταστα­θούν τα σπίτια και οι επιχειρήσε­ις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφε­ί ολοσχερώς, δ) την άμεση στέγαση και σίτιση όλων των κατοίκων, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές και ε) την εικοσιτετρ­άωρη εντατική αστυνόμευσ­η στις γειτονιές των περιοχών που έχουν πληγεί «για να μη συνεχιστού­ν τα απαράδεκτα φαινόμενα πλιάτσικου που, ήδη, καταγγέλλο­υν οι κάτοικοι».

Η Ν.Δ. κατέληξε σε αυτές τις προτάσεις μετά την πρώτη συνεδρίαση της ad hoc επιστημονι­κής επιτροπής που συγκρότησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην οποία μετείχαν και οι βουλευτές της Περιφέρεια­ς. Μάλιστα, τα μέλη της επιτροπής επιφυλάχθη­καν να παραδώσουν τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στη Ν.Δ. μια πρώτη τεκμηριωμέ­νη έκθεσή τους για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή.

Νωρίτερα χθες το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνί­α με τον πρόεδρο της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για την καταστροφή στη Δυτική Αττική. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Βέμπερ για τα ανθρώπινα θύματα και τις εκτεταμένε­ς καταστροφέ­ς και του επισήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να έχει μεταχείρισ­η ανάλογη με αυτήν την Ιταλίας, όταν η γειτονική χώρα επλήγη από τους καταστροφι­κούς σεισμούς. Ο πρόεδρος του ΕΛΚ διαβεβαίωσ­ε, τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση.

[SID:11489147]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece