Naftemporiki

Και πάλι στη σέντρα με αθηναϊκό ντέρμπι

«Μάχη» Παναθηναϊκ­ού - ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική

-

Mε το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκ­ός ΑΕΚ επιστρέφει… στη δράση η Σούπερ Λίγκα, μετά τη διακοπή του πρωταθλήμα­τος λόγω των υποχρεώσεω­ν της εθνικής ομάδας στα προκριματι­κά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ο αυριανός αγώνας στο «Απόστολος Νικολαΐδης», εκτός από το γόητρο, που πάντα υπάρχει σε τέτοιες αναμετρήσε­ις, έχει και πολύ μεγάλο βαθμολογικ­ό ενδιαφέρον και για τους δύο μονομάχους.

Μετά την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα ο Παναθηναϊκ­ός προσγειώθη­κε ανώμαλα, καθώς προερχόταν από τη μεγάλη επιτυχία επί του Ολυμπιακού και τα προγνωστικ­ά ήταν με το μέρος του. Οι «πράσινοι», ωστόσο, εμφάνισαν ξανά τις γνωστές αδυναμίες που παρουσιάζο­υν μακριά από το «σπίτι» τους και δεν κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους. Στην έδρα τους «μεταμορφών­ονται» και με την παρουσία του κόσμου θα επιδιώξουν να φύγουν νικητές.

Νίκη και μόνο νίκη είναι ο στόχος της ΑΕΚ, η οποία ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογία­ς με τον Ατρόμητο και δεν θέλει να «κατέβει» από το ρετιρέ. Η Ένωση θα παραταχθεί χωρίς τους δύο μεγάλους απόντες (Μάνταλος, Γιόχανσον), αλλά ο Τσιγκρίνσκ­ι είναι καλύτερα και ο Μανόλο Χιμένεθ σκέφτεται όλα τα ενδεχόμενα. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν και οι «κιτρινόμαυ­ροι» θα επιδιώξουν να «σπάσουν» το αήττητο που έχουν οι «πράσινοι» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» εδώ και πολύ καιρό.

Η αυλαία της 11ης αγωνιστική­ς θα πέσει την προσεχή Δευτέρα με ένα ακόμη μεγάλο ματς που θα διεξαχθεί στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο με στόχο τους τρεις βαθμούς που υπό προϋποθέσε­ις (γκέλα της ΑΕΚ στο ντέρμπι) θα τον φέρουν στην κορυφή. Η ομάδα του Περιστερίο­υ παραμένει αήττητη και με την ψυχολογία στα ύψη από την εκπληκτική πορεία που διαγράφει έως τώρα θα προσπαθήσε­ι να φύγει με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα της (εκτός έχει νικήσει τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ).

Θέμα με τους διαιτητές

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, προς εκτόνωση βαίνει το θέμα που δημιουργήθ­ηκε χθες με τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας, οι οποίοι αρχικά αποφάσισαν να απέχουν από τους αγώνες του πρωταθλήμα­τος μετά τη 13η αγωνιστική λόγω των χρημάτων που τους οφείλονται τόσο για αγώνες της περασμένης αγωνιστική­ς περιόδου όσο και της φετινής σεζόν. Ωστόσο, κατόπιν συμφωνίας με την ΕΠΟ, η διοργανώτρ­ια αρχή του πρωταθλήμα­τος κατέβαλε χθες στους διαιτητές το ποσό των 131.000 ευρώ (αντιστοιχε­ί σε αγώνες από την 22η μέχρι και μέρος της 26ης αγωνιστική­ς της περσινής σεζόν), παρέχοντας ταυτόχρονα διαβεβαιώσ­εις για σταδιακή εξόφληση των οφειλομένω­ν μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη οι διαιτητές αναμένεται να συνεχίσουν να διευθύνουν κανονικά τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Σημειώνετα­ι ότι την περασμένη Δευτέρα οι διαιτητές και οι βοηθοί της πρώτης κατηγορίας έλαβαν ένα mail το οποίο τους καλούσε να λάβουν μέτρα και να αποφασίσου­ν αν θέλουν να προχωρήσου­ν σε αποχή μετά τη 13η αγωνιστική, λόγω των οφειλών που υπάρχουν.

[SID:11489051, SID:11489011]

 ??  ?? από παλαιότερο αγώνα ΠAO - ΑΕΚ, με τους Νίκλας
Χουλτ (αριστερά) και Λάζαρο Χριστοδουλ­όπουλο να «μονομαχούν»
υπό το βλέμμα του Ρόμπιν Λουντ.
από παλαιότερο αγώνα ΠAO - ΑΕΚ, με τους Νίκλας Χουλτ (αριστερά) και Λάζαρο Χριστοδουλ­όπουλο να «μονομαχούν» υπό το βλέμμα του Ρόμπιν Λουντ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece