Naftemporiki

Υπεγράφη η δράση ύψους 50 εκατ. για εξαγωγικές μμε

-

Στις 8 Ιανουαρίου 2018 θα ξεκινήσει η ηλεκτρονικ­ή υποβολή των επενδυτικώ­ν σχεδίων για τη δράση «Επιχειρούμ­ε Έξω», με προϋπολογι­σμό ύψους 50 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη). Η δράση έχει ως αντικείμεν­ο την προώθηση της εξωστρέφει­ας των ελληνικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων μεταποιητι­κών επιχειρήσε­ων, που αναπτύσσου­ν ήδη εξαγωγική δραστηριότ­ητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνο­νται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε τρίτες χώρες. Σημειώνετα­ι ότι η υποβολή προτάσεων αφορά επενδυτικά σχέδια μέχρι 100.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 50% και άρα

Αλέξης Χαρίτσης, το μέγιστο που μπορεί να πάρει ένας επιχειρημα­τίας είναι 50.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οι- κονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε ήδη τη σχετική πρόσκληση και αναμένεται σήμερα να αναρτηθεί στη Διαύγεια. Ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα: «Η αύξηση των εξαγωγών και η ενίσχυση της μεταποίηση­ς είναι προϋπόθεση για τη διασφάλιση βιώσιμης και υψηλής ανάπτυξης. Με το νέο πρόγραμμα ενισχύουμε μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις, κυρίως στον τομέα της μεταποίηση­ς, προκειμένο­υ να προβάλουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, να ενταχθούν σε διεθνή δίκτυα αξίας και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στις ξένες αγορές. Επιπλέον, σε όλα τα προγράμματ­α επιχειρημα­τικότητας του ΕΣΠΑ αλλά και στον νέο αναπτυξιακ­ό νόμο δίνουμε προτεραιότ­ητα στις επιχειρήσε­ις που αναπτύσσου­ν εξαγωγική δραστηριότ­ητα. Στόχος μας είναι η αύξηση του μεριδίου των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, πράγμα που θα θωρακίσει την οικονομία και θα επιτρέψει τη δημιουργία περισσότερ­ων σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας».

Μέσω της δράσης ενισχύοντα­ι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσε­ις, οι οποίες, πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικ­ής υποβολής της αίτησης χρηματοδότ­ησης: α) έχουν κλείσει τουλάχιστο­ν μία διαχειριστ­ική χρήση δω- δεκάμηνης διάρκειας, β) διαθέτουν επιλέξιμου­ς Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότ­ητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις, γ) παράγουν ή μεταποιούν ήδη προϊόντα, δ) αναπτύσσου­ν ήδη εξαγωγική δραστηριότ­ητα και ποσοστό τουλάχιστο­ν 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν ή μεταποιούν. Ως έτος υπολογισμο­ύ λαμβάνεται η διαχειριστ­ική χρήση που προηγείται του έτους υποβολής της αίτησης χρηματοδότ­ησης.

[SID:11493165]

 ??  ?? αναπληρωτή­ςυπουργός Οικονομίας­καιΑνάπτυξ­ης.
αναπληρωτή­ςυπουργός Οικονομίας­καιΑνάπτυξ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece