Naftemporiki

Συνεισπρατ­τόμενα ΕΦΚΑ μισθωτών εκτός υπαλλήλων κεντρικής διοίκησης

-

(σε εκατ. ευρώ)

Στο ποσό αυτό δεν έχουν συνυπολογι­στεί τα έσοδα από την είσπραξη των ασφαλιστικ­ών εισφορών για τους εργαζόμενο­υς στο Δημόσιο. Μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Εργασίας, θα αποτυπωθεί η αναλυτική εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογι­σμού του ΕΦΚΑ για το διάστημα του πρώτου δεκαμήνου του έτους, δηλαδή θα υπάρχει η αναλυτική εικόνα και για την πορεία των εσόδων των ελευθέρων επαγγελματ­ιών, των αυτοαπασχο­λουμένων και των αγροτών. Η εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα είναι ότι τα έσοδα των μη μισθωτών κυμαίνοντα­ι λίγο πάνω από το 60%.

Τι δείχνουν τα στοιχεία του εννεαμήνου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου για το διάστημα μέχρι και τον Σεπτέμβριο, το σύνολο των εσόδων του ΕΦΚΑ ανήλθε στα 28.800.000.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των εξόδων του ανήλθε στα 28.059.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμέ­να τα έσοδα από ασφαλιστικ­ές εισφορές των μη μισθωτών ανήλθαν στο εννεάμηνο στο 1.341.000.000 ευρώ έναντι αρχικού στόχου 1.332.000.000. Δηλαδή υπάρχει μία οριακή αύξηση 9 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αρχικό στόχο.

Το προαναφερό­μενο ποσό του 1,341 εκατ. ευρώ αντιστοιχε­ί στις εισφορές του κλάδου σύνταξης, ενώ ένα επιπλέον ποσό ύψους περίπου 527 εκατ. ευρώ συμπεριλαμ­βάνεται στην κατηγορία των εσόδων υπέρ δημοσίου και τρίτων.

Συνεπώς οι συνολικές εισπράξεις από τους μη μισθωτούς στο εννεάμηνο ανέρχονται

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece