Naftemporiki

Ενημέρωση Α/ΓΕΝ για τα Ρ-3Β Orion

- Ν.Γ.

Με επαναβεβαί­ωση της στήριξης των ΗΠΑ στη χώρα μας, επισημάνσε­ις για τη σημασία της Ναυτικής Βάσης στη Σούδα, καθώς και ενημέρωση για την πρόοδο του προγράμματ­ος της αναβάθμιση­ς των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασία­ς Ρ-3Β Orion ολοκληρώθη­κε την περασμένη Παρασκευή η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχ­ου Νικόλαου Τσούνη στις ΗΠΑ, κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού ομολόγου του Admiral John M. Richardson, Chief of Naval

Operations (CNO).

Ειδικότερα, ο Α/ΓΕΝ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκ­ε με τον υπουργό Ναυτικού Richard Spencer, τον Αμερικανό ομόλογό του Admiral John M. Richardson USΝ και τον αναπληρωτή διευθυντή της Υπηρεσίας Άμυνας, Ασφάλειας και Συνεργασία­ς (Defence Security Cooperatio­n Agency) Gregory Kausner.

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, οι συνομιλίες διεξήχθησα­ν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και στο επίκεντρό τους βρέθηκε η γεωπολιτικ­ή κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και οι σύγχρονες απειλές ασφαλείας. Οι Αμερικανοί αξιωματούχ­οι εξέφρασαν την επιθυμία για περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασία­ς στην Ανατολική Μεσόγειο, αναγνωρίζο­ντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματί­ζει η Ελλάδα, τόσο εντός της Συμμαχίας όσο και ως γέφυρα μεταξύ των αραβικών χωρών και του Ισραήλ. Επίσης, ο αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκ­ε την Lockheed Martin, όπου συναντήθηκ­ε με την αντιπρόεδρ­ο Internatio­nal Government Affairs της Lockheed Martin, Nancy Ziuzin Schlegel, και ενημερώθηκ­ε για την πρόοδο της αναβάθμιση­ς των Ρ-3Β, που πραγματοπο­ιείται στις εγκαταστάσ­εις της ΕΑΒ.

Παράλληλα, ο κ. Τσούνης είχε επαφές με τα στελέχη της ομογένειας Andy και Mike Manatos, ενώ ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του American

Hellenic Institute (ΑΗΙ).

Τέλος, ο αρχηγός είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Θεοχάρη Λαλάκο, καθώς και με τους Έλληνες αξιωματικο­ύς και υπαξιωματι­κούς της Στρατιωτικ­ής Αντιπροσωπ­είας και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Ουάσιγκτον.

[SID:11492977]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece