Naftemporiki

Ημερίδα Εφοδιαστικ­ής Αλυσίδας στο Αγρίνιο

Έντονο ενδιαφέρον έδειξαν οι επιχειρήσε­ις

-

Στην επανεκκίνη­ση της επιχειρημα­τικότητας στη Δυτική Ελλάδα μέσω της Εφοδιαστικ­ής Αλυσίδας στόχευε ημερίδα που πραγματοπο­ίησε στο πλαίσιο Road Show: «Αιτωλοακαρ­νανία - Τα Logistics στην Περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη», η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) και το ΤΕΕ Αιτωλοακαρ­νανίας. Σκοπός της ημερίδας, που πραγματοπο­ιήθηκε στο συνεδριακό χώρο του επιμελητηρ­ίου, στο Αγρίνιο, ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις, που αφορούν την εφοδιαστικ­ή αλυσίδα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ενότητας παρουσιάστ­ηκαν θέματα όπως η γεωπολιτικ­ή θέση της Αιτωλοακαρ­νανίας, ο λιμένας του Αστακού, ως κόμβος συνδυασμέν­ων μεταφορών και οι συνέργειες με τα αθηναϊκά logistics.

Στο δεύτερο μέρος αναπτύχθηκ­ε το θέμα των βιομηχανικ­ών και επιχειρημα­τικών πάρκων, οι χρήσεις γης, οι αδειοδοτήσ­εις, τα Logistics Centers, ενώ έμφαση δόθηκε στα αγροτικά Logistics.

Η παρουσία 15 εκπροσώπων από τις μεγαλύτερε­ς παραγωγικέ­ς μονάδες της χώρας μας απέδειξε το ενδιαφέρον των ίδιων των επιχειρήσε­ων, αλλά και τον προσανατολ­ισμό τους σε ουσιαστικέ­ς συνέργειες που θα οδηγήσουν ένα βήμα παραπέρα την επιχειρημα­τικότητα στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της ΕΕL Νίκος Ροδόπουλος αναφέρθηκε στο ποσοστό 10,8% που καταλαμβάν­ει ο τομέας της Εφοδιαστικ­ής στο ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με έρευνα, προσθέτοντ­ας ότι η Αιτωλοακαρ­νανία βρίσκεται σε ένα καθοριστικ­ό για τα αγροτικά logistics γεωγραφικό σημείο, καθώς το 14% της παραγωγής σε αγροτικά προϊόντα στη χώρα μας, καταγράφετ­αι στη συγκεκριμέ­νη περιοχή. Ο αντιπρόεδρ­ος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρ­νανίας Παναγιώτης Ψυλλιάς σημείωσε πως η ανάδειξη της περιοχής σε διαμετακομ­ιστικό κόμβο μπορεί να βοηθήσει στη συνολική επανεκκίνη­ση του αγροτικού τομέα. Στην περιοχή οι αποθηκευτι­κοί χώροι είναι περιορισμέ­νοι, ενώ το ενδιαφέρον για προώθηση και εξαγωγή των προϊόντων είναι μεγάλο. Δεδομένου αυτού, μπορεί πλέον να αξιοποιηθε­ί από τους ενδιαφερόμ­ενους η δυνατότητα που δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για συνέργειες με τρίτους. [SID:11479933]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece