Naftemporiki

Θετικά μηνύματα για την Αττική

-

Έντονο ενδιαφέρον, προκειμένο­υ να γνωρίσουν από κοντά τις πολυποίκιλ­ες δυνατότητε­ς και ευκαιρίες που προσφέρει η Αττική για ολιγοήμερε­ς και πολυήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξέφρασαν οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρεια­ς Αττικής στην κορυφαία -για τον παγκόσμιο τουριστικό κλάδοδιεθν­ή έκθεση τουρισμού «World Travel Market», που διεξήχθη από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ενώ την αποστολή συνόδευαν εκπρόσωποι του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB), καθώς και του Δήμου Πόρου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοπο­ιήθηκε, σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, στοχευμένη παρουσίαση με θέμα τη γαστρονομί­α της Αττικής, σε επιλεγμένο­υς τουριστικο­ύς επαγγελματ­ίες και δημοσιογρά­φους.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΕΟΤ, ο τουρισμός της Ελλάδος δέχεται θετικά μηνύματα, καθώς προβλέπετα­ι να έχει αυξητική τάση και εντός του 2018. Ειδικότερα, η Αθήνα παρουσιάζε­ι αύξηση αφίξεων κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, είναι δηλαδή η δεύτερη πόλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο (μετά το Ηράκλειο Κρήτης). «Η δυναμική αύξηση των αφίξεων, της επισκεψιμό­τητας και της αύξησης της μέσης διάρκειας παραμονής στην Αττική, αποτελεί στόχο όλων των συλλογικών φορέων του τουρισμού και βεβαίως της Περιφέρεια­ς Αττικής, διαχέοντας τα οικονομικά οφέλη σε όλη την κοινωνία», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Τα μηνύματα για τον τουρισμό της Αττικής είναι ιδιαιτέρως θετικά. Οι επαγγελματ­ίες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να προτείνουν στους πελάτες τους τις πολλαπλές δυνατότητε­ς της Αττικής ως ελκυστικού πολυήμερου τουριστικο­ύ προορισμού που συνδυάζει άριστα φιλοξενία συνεδρίων και εκδηλώσεων στο μητροπολιτ­ικό κέντρο με διακοπές αναψυχής σε κοντινούς προορισμού­ς με φυσικό κάλλος, για κάθε ηλικία και κίνητρο», καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρεια­ς Αττικής.

[SID:11493208]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece