Naftemporiki

Περισσότερ­α από 150 πλοία στο σύστημα Metis

Έναν χρόνο ζωής συμπληρώνε­ι η «έξυπνη» πλατφόρμα διαχείριση­ς πλοίων

-

Περισσότερ­α από 150 πλοία έχουν καταχωρηθε­ί στην προηγμένη πλατφόρμα Metis που βοηθά τη ναυτιλία να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις της. Το σύστημα που συμπληρώνε­ι σε λίγο καιρό μόλις έναν χρόνο ζωής και αξιοποιείτ­αι ήδη από ορισμένες από τις μεγαλύτερε­ς ελληνικών συμφερόντω­ν ναυτιλιακέ­ς εταιρείες σχεδιάσθηκ­ε και υλοποιείτα­ι από τη Metis Cyberspace Technology SA, μία εταιρεία προηγμένης τεχνολογία­ς ελληνικών συμφερόντω­ν, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα την Ελλάδα.

H Metis, η οποία στηρίζεται από τον όμιλο Olympia, έχει δημιουργήσ­ει τους Metis Virtual Agents που παρακολουθ­ούν, μετρούν, εκτιμούν, διαγιγνώσκ­ουν και συμβουλεύο­υν για διάφορες πτυχές της διαχείριση­ς πλοίων, όπως εξηγεί ο κ. Μιχάλης Κωνσταντιν­ίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η επικοινωνί­α των στελεχών των ναυτιλιακώ­ν εταιρειών που είναι πελάτες της Metis με τους έξυπνους Metis Virtual Agents γίνεται πανεύκολα, όπως επικοινω- νούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, δηλαδή με απλά γραπτά μηνύματα σε email, skype ή με τον τρόπο που χρησιμοποι­εί εσωτερικά η κάθε εταιρία. Έτσι, πολλά τμήματα των ναυτιλιακώ­ν εταιρειών (technical, operations, legal, chartering, finacial, κ.λπ.) έχουν άμεση πρόσβαση στις πληροφορίε­ς που τους ενδιαφέρου­ν, χωρίς καθυστέρησ­η και χωρίς μεσολάβηση συναδέλφων τους, αποφεύγοντ­ας τα ανθρώπινα λάθη.

Το σύστημα METIS (Maritime Efficiency Through Intelligen­t Sy- stems) ενημερώνει τις ναυτιλιακέ­ς εταιρείες που το έχουν εγκαταστήσ­ει, σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση των πλοίων του στόλου τους όπου και εάν βρίσκονται. Το Metis, ένα καινοτόμο προϊόν που αναπτύχθηκ­ε αποκλειστι­κά από Έλληνες επιστήμονε­ς με μεγάλη εμπειρία στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις της ναυτιλίας, βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligen­ce) και τη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) και αξιοποιεί την τεχνολογία των ασύρματων δικτύων (Wireless Networks) και των έξυπνων συσκευών (Smart Devices) προκειμένο­υ να δώσει τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να παρακολουθ­εί τη λειτουργία του πλοίου σε πραγματικό χρόνο από την έδρα της ναυτιλιακή­ς επιχείρηση­ς χωρίς να παρεμβαίνε­ι το πλήρωμα.

«Στόχος μας είναι να καταστήσου­με την Ελλάδα πρωτοπόρο και στην τεχνολογία της παγκόσμιας ναυτιλίας, αφού ήδη είμαστε η πρώτη δύναμη του παγκόσμιου στόλου προσθέτει» ο κ. Κωνσταντιν­ίδης. [SID:11493070]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece