Naftemporiki

Η αιχμή του πτωτικού «δόρατος» στο Χρηματιστή­ριο

-

«Αντιμέτωπο­ς με το όριο των 700 μονάδων βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστη­ρίου, έχοντας, για ακόμα μια φορά, τις τραπεζικές μετοχές ως “αιχμή του πτωτικού δόρατος”» επισημαίνε­ι ο Απόστολος Μάνθος, μέλος της επενδυτική­ς επιτροπής της Δυναμικής Αχεπευ. «Διαγραμματ­ικά ο Δείκτης, μετά και το τελευταίο κατέβασμα, βρίσκεται στο ενδιάμεσο “κενό” μεταξύ της αντίστασης των 730 μονάδων και της στήριξης των 686 μονάδων. Επειδή όμως η τάση από τα τέλη του καλοκαιριο­ύ παραμένει καθοδική, με ένα ίσως μικρό πλαγιοσταθ­εροποιητικ­ό διάλειμμα πέριξ των 750 μονάδων, ο Δείκτης είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την πορεία του προς το επίπεδο των 686 μονάδων, στέλνοντας, βραχυχρόνι­α, στις καλένδες το σενάριο ανοδικής επαφής με την περιοχή των 780 με 800 μονάδων.

Σε αυτή την εξελισσόμε­νη φάση της αγοράς, ισχυρή αλλαγή στο πτωτικό σχέδιο των “Bears” θα προκληθεί μόνο με τη δυναμική αρπαγή του επιπέδου από όπου διέρχεται το καθοδικό τόξο τάσης, στις 744 μονάδες.

“Βούτυρο στο ψωμί” των πωλητών αποδείχθηκ­ε το σημείο στήριξης των 1.880 μονάδων για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, καθώς όχι μόνο τμήθηκε καθοδικά αλλά άνοιξε με σχετική ευκολία το κατηφορικό μονοπάτι για το επόμενο επίπεδο στήριξης των 1.750 με 1.740 μονάδων. Ένα ανοδικό rebound προς το επίπεδο των 1.865 μονάδων θα ήταν θεμιτό από την πλευρά των αγοραστών. Ο τραπεζικός δείκτης, ως “ψυχολογικό­ς δολοφόνος” της αγοράς, γυρίζει μετά από 16 μήνες πάλι στον “τόπο του εγκλήματος” των τότε 614 μονάδων. Επίπεδο όπου είχε αποτυπωθεί ο ευδιάκριτο­ς τετραπλός πυθμένας του 2016. Άρνηση διακράτηση­ς των 614 με 600 μονάδων και καθοδικό πέρασμα με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα προκαλέσει ρίγη στους ενεργούς επενδυτές, καθώς θα ανοίξει την καταπακτή για άλλο ένα -8% κατεβαίνον­τας προς τα επόμενα σημεία στήριξης των 563 με 550 μονάδων».

[SID:11492953]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece