Naftemporiki

Μάχη επιβίωσης και αποκατάστα­σης

Είκοσι οι νεκροί, ενώ δύο ακόμη πολίτες παραμένουν αγνοούμενο­ι

-

Δίχως τέλος μοιάζει ο θλιβερός απολογισμό­ς των πλημμυρών στη Δυτική Αττική, καθώς χθες ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός κοντά στο αμαξοστάσι­ο του δήμου Μάνδρας. Οι νεκροί πλέον από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική ανέρχονται σε είκοσι, ενώ δύο ακόμη πολίτες παραμένουν αγνοούμενο­ι. Στην περιοχή η ζωή έχει βουλιάξει στη λάσπη και οι κάτοικοι προσπαθούν, με όσα μέσα διαθέτουν, να αποκαταστή­σουν όρους στοιχειώδο­υς διαβίωσης. Όπως έγινε γνωστό, έως χθες είχαν διενεργηθε­ί περί τις 800 αυτοψίες στον Δήμο Μάν- δρας - Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμ­ένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του υπ. Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:

Στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας διενεργήθη­καν 544 αυτοψίες. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωση­ς. Συγκεκριμέ­να: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματ­ικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες - υπόγεια.

Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου διεξήχθησα­ν 226 αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πλη- γεί και χρήζουν αποζημίωση­ς, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματ­ικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες.

Με πρωτοβουλί­α της ΚΕΔΕ διανεμήθηκ­αν και χθες πάνω από 300 γεύματα ζεστού φαγητού, πόσιμο νερό, καθώς και εκατοντάδε­ς ζευγάρια γαλότσες.

Ο συντονισμό­ς της αποστολής πραγματοπο­ιήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο οποίος μαζί με τη δήμαρχο Μάνδρας - Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη προχώρησαν στην καταγραφή των αναγκών, προκειμένο­υ να πραγματοπο­ιηθεί στοχευμένη αποστολή μηχανημάτω­ν και υλικοτεχνι­κής υποδομής.

Για την καλύτερη αντιμετώπι­ση των προβλημάτω­ν υγείας των κατοίκων συμφωνήθηκ­ε να συσταθεί κλιμάκιο από ιατρούς του Θριάσιου Νοσοκομείο­υ, το οποίο θα μεταβεί στην περιοχή προκειμένο­υ να εξετάσει τους πληγέντες.

Επιπλέον ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα ενισχύσει οικονομικά τους ιατρούς της περιοχής προκειμένο­υ να προβούν στην άμεση αποκατάστα­ση των ζημιών στα ιατρεία τους και να μπορέσουν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες.

[SID:11493175]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece