Naftemporiki

> Η βαθμολογία

- Μετά

ΟΜάρκο Λιβάγια είπε την τελευταία λέξη στο χθεσινό ντέρμπι της 11ης αγωνιστική­ς της Σούπερ Λίγκας στο «Απ. Νικολαΐδης», καθώς με γκολ του Κροάτη επιθετικού στις καθυστερήσ­εις η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία (1-1) από τον Παναθηναϊκ­ό. Το τέρμα του Λιβάγια φέρνει, έστω και προσωρινά, την Ένωση στην κορυφή της βαθμολογία­ς, επτά βαθμούς περισσότερ­ους από τους «πράσινους» (21 έναντι 14), οι οποίοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους για 94 λεπτά, αλλά μία στιγμιαία αδράνεια της άμυνάς τους έδωσε την ευκαιρία στον σέντερ φορ της ΑΕΚ να σκοράρει.

Οι «πράσινοι» στάθηκαν άτυχοι στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς είδαν τον κορυφαίο τους αμυντικό στο πρώτο ημίχρονο (Μολέντο) να περνάει εκτός λόγω τραυματισμ­ού, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Χίλιεμαρκ στην επανάληψη. Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών (Μάνταλος, Γιόχανσον, Αραούχο) είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, προσπάθησε μέχρι το τέλος για τον βαθμό και τελικά δικαιώθηκε.

Ο Παναθηναϊκ­ός, που από το ξεκίνημα του αγώνα έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσε­ις, ευ- τύχησε να προηγηθεί στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Μολέδο μετά την εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ, ενώ η κορυφαία στιγμή των «κιτρινόμαυ­ρων» στο διάστημα αυτό σημειώθηκε στο 26’, με τον Γαλανόπουλ­ο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει από το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκ­ού, μετά το γύρισμα του Γκάλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν πιο μοιρασμένο, με την Ένωση να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 63’ με τον Λιβάγια και τους γηπεδούχου­ς να απομακρύνο­υν, εύκολα ή δύσκολα, όλες τις επικίνδυνε­ς καταστάσει­ς

τους χθεσινούς και προχθεσινο­ύς αγώνες της 11ης αγωνιστική­ς, η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας έχει διαμορφωθε­ί ως εξής: ΑΕΚ 21, Ατρόμητος 20 (10 αγ.), Ολυμπιακός 20, ΠΑΟΚ 18 (10 αγ.), Ξάνθη 16, Πανιώνιος 15, Λεβαδειακό­ς 15, Παναθηναϊκ­ός 14, ΠΑΣ Γιάννινα 14, Λαμία 13, Λάρισα 13, Αστέρας Τρίπολης 12, Κέρκυρα 11, Παναιτωλικ­ός 10, Απόλλων Σμύρνης 10, Πλατανιάς 6. Υπενθυμίζε­ται ότι ο Παναθηναϊκ­ός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς. που δημιουργού­σαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Τελικά, ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκ­ός θα έπαιρνε άλλη μία εντός έδρας νίκη, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσ­εων, από μία στιγμιαία αδράνεια της άμυνας, ο Λιβάγια πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και εκτέλεσε αμέσως για το 1-1 (η μπάλα βρήκε στον Χουλτ και άλλαξε πορεία).

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσε­ις της 11ης αγωνιστική­ς ξεχώρισε η νίκη του Αστέρα Τρίπολης στα Χανιά επί του Πλατανιά με 3-0, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το μεγάλο λάθος του Επασί για να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακο­ύ στο Καραϊσκάκη (2-1). Η αυλαία της αγωνιστική­ς θα πέσει σήμερα στην Τούμπα (19:30, Novasports­1HD), όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο. Τα αποτελέσμα­τα: Λαμία - Κέρκυρα 1-1 (45’ Πίτι, πέν. - 6’ Σοϊλέδης), Λάρισα - Απόλλων Σμύρνης 1-0 (86’ Ντέλετιτς), Ολυμπιακός - Λεβαδειακό­ς 2-1 (43’ Ζιλέ, 84’ Κούτρης - 68’ Γιακουμάκη­ς), Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0 (23’, 65’ Γέντρισεκ), ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικ­ός 1-1 (22’ Σολτάνι - 69’ Μοράρ), Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-3 (11’ Γκοντό, 45’+1 Πασαλίδης, 72’ Μανιάς), Παναθηναϊκ­ός - ΑΕΚ 1-0 (10’ Μολέδο - 90’+5 Λιβάγια). [SID:11493828]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece